Nenurodyta
Opera'13: Pelenė
Opera'13: La Cenerentola (2013)
Žanras: Metropolitan Opera
Platintojas: FORUM PALASE
Kino teatruose nuo: 2014-05-10
Trukmė: 3h 40 min
Cenzas: Nenurodyta

Šarlio Pero pasakos motyvais sukurta opera atpasakoja visiems žinomą istoriją apie nelaimingą mergaitę Pelenę (jos tikrasis vardas – Angelina), po motinos mirties gyvenančią piktosios pamotės ir savo įseserių priespaudoje. Opera prasideda nuo vargetos vizito į Pelenės namus. Piktosios seserys nori jį išvaryti, tačiau Angelina pavaišina užklydėlį duona ir kava. Nei viena iš jų nežino, kad vargeta iš tikrųjų yra persirengęs princas donas Ramiro. Sužavėtas merginos širdies gerumo, princas padėkoja ir išeina.

Netrukus karalystėje paskelbiama puota, kurios metu princas žada išsirinkti sau nuotaką. Angelinos pamotė visais būdais stengiasi paruošti savo dukras, kad princas išsirinktų vieną iš jų. Į namus užsuka pasiuntinys iš rūmų, oficialiai pranešti apie būsimą puotą. Iš tikrųjų tarnu apsimeta pats donas Ramiro. Pelenė įsimyli šį žavų jaunuolį, o pastarasis pademonstruoja, kad jos atžvilgiu jaučiasi taip pat. Tarno ir podukros simpatijai Pelenės šeima visiškai abejinga ir nekreipia į tai dėmesio.

Po to, kai puotoje Pelenė nepasirodo, vienas iš dono Ramiro tarnų, apvilktas kaip princas, su palyda nusiunčiamas į Angelinos namus su įsakymu prisipažinti merginai meilėje. Nors ir sujaudinta, Pelenė atstumia svečio pasiūlymą, prisipažindama, kad yra įsimylėjusi jo tarną, kuris čia viešėjo anksčiau. Šią žinią išgirdęs donas Ramiro įsitikina, kad Pelenės širdis tyra ir, atskleidęs savo tapatybę, pasiūlo jai savo ranką, širdį ir karalystę.

Kompozitorius: Džoakinas Rosinis

Dirigentas: Fabio Luisis

Atlikėjai: Joyce DiDonato, Juanas Diego Flórezas, Pietro Spagnolis, Alessandro Corbellis, Luca Pisaronis