20-asis Tarptautinis kino festivalis KINO PAVASARIS 2015
KULINARINIAI FILMAI
Režisierius(-iai) / Director(s): Franck Ribière
Kalba / Language: anglų, prancūzų / English, French
Subtitrai / Subtitles: lietuvių, anglų / Lithuanian, English
Scenarijaus autorius(-iai) / Screenwriter(s): Franck Ribière
Operatorius(-iai) / Cinematographer(s): Franck Ribière
Montažas / Editor(s): Vérane Frédiani
Kompozitorius(-iai) / Music: Eric Jeanne
Prodiuseris(-iai) / Producer(s): Vérane Frédiani
Pardavimo agentas / International Sales Agent: Jour2Fete
Kopijos tiekėjas / Print Source: Jour2Fete
Aprašymas
Kur pasaulyje galima rasti skaniausią jautienos steiką? Uždavę sau šį klausimą, prancūzai kino prodiuseris Franckas Ribière ir jo draugas mėsininkas Yves‘as Marie Le Bourdonnec tiesiogine prasme išsiruošia į kelionę aplink pasaulį. Jų tikslas nėra aplankyti milžiniškas fermas, kuriose tūkstančiai gyvulių auginami intensyviu būdu. Degantys aistra darbui, išmintingi, etiški ir gamtą tausojantys ūkininkai, originaliais būdais auginantys išskirtinius jaučius, yra pagrindiniai šio filmo herojai. Ne antrame plane lieka ir kulinarai, gerai išmanantys, kaip paruošti tokius išskirtinius produktus. Gero steiko mėgėjai čia išvys ir kai kurių legendų apie jaučių auginimą patvirtinimą (taip, Japonijoje kai kurie gyvuliai masažuojami), patirs daugybę atradimų (norėtumėte paragauti 16 metų auginto jaučio mėsos?). Savo ruožtu mėsos vartojimo skeptikai, jeigu tik apsilankytų filme, turėtų progą iš naujo apsvarstyti savo įsitikinimus.
Synopsis
Steak (R)evolution travels the world in search of passionate cattle breeders, butchers, and chefs. Far from the intensive cattle farms with their industrial output, a revolution is already underway: good red meat is becoming an exceptional luxury product. But where can the best steak in the world be found? Franck Ribière and his favorite butcher, Yves-Marie Le Bourdonnec, set out to meet the new players - generous, endearing, and ecological – to try to understand what makes good meat. But the new market issues aren't always where you expect them.
Režisierius
Franckas Ribière (gim. Prancūzijoje).
„Steiko (r)evoliucija“ (2014, dok. f., „Kino pavasaris“).
Director
Franck Ribière (b. in France).
"Steak (R)evolution" (2014, doc., "Kino pavasaris").
KP15: Steiko (r)evoliucija
KP15: Steak (R)evolution
N13
Žanras
(none)
Filmo trukmė
1val. 50min.
Žanras
(none)
Filmo trukmė
1val. 50min.
20-asis Tarptautinis kino festivalis KINO PAVASARIS 2015
KULINARINIAI FILMAI
Režisierius(-iai) / Director(s): Franck Ribière
Kalba / Language: anglų, prancūzų / English, French
Subtitrai / Subtitles: lietuvių, anglų / Lithuanian, English
Scenarijaus autorius(-iai) / Screenwriter(s): Franck Ribière
Operatorius(-iai) / Cinematographer(s): Franck Ribière
Montažas / Editor(s): Vérane Frédiani
Kompozitorius(-iai) / Music: Eric Jeanne
Prodiuseris(-iai) / Producer(s): Vérane Frédiani
Pardavimo agentas / International Sales Agent: Jour2Fete
Kopijos tiekėjas / Print Source: Jour2Fete
Aprašymas
Kur pasaulyje galima rasti skaniausią jautienos steiką? Uždavę sau šį klausimą, prancūzai kino prodiuseris Franckas Ribière ir jo draugas mėsininkas Yves‘as Marie Le Bourdonnec tiesiogine prasme išsiruošia į kelionę aplink pasaulį. Jų tikslas nėra aplankyti milžiniškas fermas, kuriose tūkstančiai gyvulių auginami intensyviu būdu. Degantys aistra darbui, išmintingi, etiški ir gamtą tausojantys ūkininkai, originaliais būdais auginantys išskirtinius jaučius, yra pagrindiniai šio filmo herojai. Ne antrame plane lieka ir kulinarai, gerai išmanantys, kaip paruošti tokius išskirtinius produktus. Gero steiko mėgėjai čia išvys ir kai kurių legendų apie jaučių auginimą patvirtinimą (taip, Japonijoje kai kurie gyvuliai masažuojami), patirs daugybę atradimų (norėtumėte paragauti 16 metų auginto jaučio mėsos?). Savo ruožtu mėsos vartojimo skeptikai, jeigu tik apsilankytų filme, turėtų progą iš naujo apsvarstyti savo įsitikinimus.
Synopsis
Steak (R)evolution travels the world in search of passionate cattle breeders, butchers, and chefs. Far from the intensive cattle farms with their industrial output, a revolution is already underway: good red meat is becoming an exceptional luxury product. But where can the best steak in the world be found? Franck Ribière and his favorite butcher, Yves-Marie Le Bourdonnec, set out to meet the new players - generous, endearing, and ecological – to try to understand what makes good meat. But the new market issues aren't always where you expect them.
Režisierius
Franckas Ribière (gim. Prancūzijoje).
„Steiko (r)evoliucija“ (2014, dok. f., „Kino pavasaris“).
Director
Franck Ribière (b. in France).
"Steak (R)evolution" (2014, doc., "Kino pavasaris").
KULINARINIAI FILMAI
Režisierius(-iai) / Director(s): Franck Ribière
Kalba / Language: anglų, prancūzų / English, French
Subtitrai / Subtitles: lietuvių, anglų / Lithuanian, English
Scenarijaus autorius(-iai) / Screenwriter(s): Franck Ribière
Operatorius(-iai) / Cinematographer(s): Franck Ribière
Montažas / Editor(s): Vérane Frédiani
Kompozitorius(-iai) / Music: Eric Jeanne
Prodiuseris(-iai) / Producer(s): Vérane Frédiani
Pardavimo agentas / International Sales Agent: Jour2Fete
Kopijos tiekėjas / Print Source: Jour2Fete
Aprašymas
Kur pasaulyje galima rasti skaniausią jautienos steiką? Uždavę sau šį klausimą, prancūzai kino prodiuseris Franckas Ribière ir jo draugas mėsininkas Yves‘as Marie Le Bourdonnec tiesiogine prasme išsiruošia į kelionę aplink pasaulį. Jų tikslas nėra aplankyti milžiniškas fermas, kuriose tūkstančiai gyvulių auginami intensyviu būdu. Degantys aistra darbui, išmintingi, etiški ir gamtą tausojantys ūkininkai, originaliais būdais auginantys išskirtinius jaučius, yra pagrindiniai šio filmo herojai. Ne antrame plane lieka ir kulinarai, gerai išmanantys, kaip paruošti tokius išskirtinius produktus. Gero steiko mėgėjai čia išvys ir kai kurių legendų apie jaučių auginimą patvirtinimą (taip, Japonijoje kai kurie gyvuliai masažuojami), patirs daugybę atradimų (norėtumėte paragauti 16 metų auginto jaučio mėsos?). Savo ruožtu mėsos vartojimo skeptikai, jeigu tik apsilankytų filme, turėtų progą iš naujo apsvarstyti savo įsitikinimus.
Synopsis
Steak (R)evolution travels the world in search of passionate cattle breeders, butchers, and chefs. Far from the intensive cattle farms with their industrial output, a revolution is already underway: good red meat is becoming an exceptional luxury product. But where can the best steak in the world be found? Franck Ribière and his favorite butcher, Yves-Marie Le Bourdonnec, set out to meet the new players - generous, endearing, and ecological – to try to understand what makes good meat. But the new market issues aren't always where you expect them.
Režisierius
Franckas Ribière (gim. Prancūzijoje).
„Steiko (r)evoliucija“ (2014, dok. f., „Kino pavasaris“).
Director
Franck Ribière (b. in France).
"Steak (R)evolution" (2014, doc., "Kino pavasaris").