KP15: Steiko (r)evoliucija

KP15: Steak (R)evolution

N13

Žanras

(none)

Filmo trukmė

1val. 50min.

20-asis Tarptautinis kino festivalis KINO PAVASARIS 2015

KULINARINIAI FILMAI

Režisierius(-iai) / Director(s): Franck Ribière

Kalba / Language: anglų, prancūzų / English, French

Subtitrai / Subtitles: lietuvių, anglų / Lithuanian, English

Scenarijaus autorius(-iai) / Screenwriter(s): Franck Ribière

Operatorius(-iai) / Cinematographer(s): Franck Ribière

Montažas / Editor(s): Vérane Frédiani

Kompozitorius(-iai) / Music: Eric Jeanne

Prodiuseris(-iai) / Producer(s): Vérane Frédiani

Pardavimo agentas / International Sales Agent: Jour2Fete

Kopijos tiekėjas / Print Source: Jour2Fete

Aprašymas

Kur pasaulyje galima rasti skaniausią jautienos steiką? Uždavę sau šį klausimą, prancūzai kino prodiuseris Franckas Ribière ir jo draugas mėsininkas Yves‘as Marie Le Bourdonnec tiesiogine prasme išsiruošia į kelionę aplink pasaulį. Jų tikslas nėra aplankyti milžiniškas fermas, kuriose tūkstančiai gyvulių auginami intensyviu būdu. Degantys aistra darbui, išmintingi, etiški ir gamtą tausojantys ūkininkai, originaliais būdais auginantys išskirtinius jaučius, yra pagrindiniai šio filmo herojai. Ne antrame plane lieka ir kulinarai, gerai išmanantys, kaip paruošti tokius išskirtinius produktus. Gero steiko mėgėjai čia išvys ir kai kurių legendų apie jaučių auginimą patvirtinimą (taip, Japonijoje kai kurie gyvuliai masažuojami), patirs daugybę atradimų (norėtumėte paragauti 16 metų auginto jaučio mėsos?). Savo ruožtu mėsos vartojimo skeptikai, jeigu tik apsilankytų filme, turėtų progą iš naujo apsvarstyti savo įsitikinimus.

Synopsis

Steak (R)evolution travels the world in search of passionate cattle breeders, butchers, and chefs. Far from the intensive cattle farms with their industrial output, a revolution is already underway: good red meat is becoming an exceptional luxury product. But where can the best steak in the world be found? Franck Ribière and his favorite butcher, Yves-Marie Le Bourdonnec, set out to meet the new players - generous, endearing, and ecological – to try to understand what makes good meat. But the new market issues aren't always where you expect them.

Režisierius

Franckas Ribière (gim. Prancūzijoje).

„Steiko (r)evoliucija“ (2014, dok. f., „Kino pavasaris“).

Director

Franck Ribière (b. in France).

"Steak (R)evolution" (2014, doc., "Kino pavasaris").

Žanras

(none)

Filmo trukmė

1val. 50min.

20-asis Tarptautinis kino festivalis KINO PAVASARIS 2015

KULINARINIAI FILMAI

Režisierius(-iai) / Director(s): Franck Ribière

Kalba / Language: anglų, prancūzų / English, French

Subtitrai / Subtitles: lietuvių, anglų / Lithuanian, English

Scenarijaus autorius(-iai) / Screenwriter(s): Franck Ribière

Operatorius(-iai) / Cinematographer(s): Franck Ribière

Montažas / Editor(s): Vérane Frédiani

Kompozitorius(-iai) / Music: Eric Jeanne

Prodiuseris(-iai) / Producer(s): Vérane Frédiani

Pardavimo agentas / International Sales Agent: Jour2Fete

Kopijos tiekėjas / Print Source: Jour2Fete

Aprašymas

Kur pasaulyje galima rasti skaniausią jautienos steiką? Uždavę sau šį klausimą, prancūzai kino prodiuseris Franckas Ribière ir jo draugas mėsininkas Yves‘as Marie Le Bourdonnec tiesiogine prasme išsiruošia į kelionę aplink pasaulį. Jų tikslas nėra aplankyti milžiniškas fermas, kuriose tūkstančiai gyvulių auginami intensyviu būdu. Degantys aistra darbui, išmintingi, etiški ir gamtą tausojantys ūkininkai, originaliais būdais auginantys išskirtinius jaučius, yra pagrindiniai šio filmo herojai. Ne antrame plane lieka ir kulinarai, gerai išmanantys, kaip paruošti tokius išskirtinius produktus. Gero steiko mėgėjai čia išvys ir kai kurių legendų apie jaučių auginimą patvirtinimą (taip, Japonijoje kai kurie gyvuliai masažuojami), patirs daugybę atradimų (norėtumėte paragauti 16 metų auginto jaučio mėsos?). Savo ruožtu mėsos vartojimo skeptikai, jeigu tik apsilankytų filme, turėtų progą iš naujo apsvarstyti savo įsitikinimus.

Synopsis

Steak (R)evolution travels the world in search of passionate cattle breeders, butchers, and chefs. Far from the intensive cattle farms with their industrial output, a revolution is already underway: good red meat is becoming an exceptional luxury product. But where can the best steak in the world be found? Franck Ribière and his favorite butcher, Yves-Marie Le Bourdonnec, set out to meet the new players - generous, endearing, and ecological – to try to understand what makes good meat. But the new market issues aren't always where you expect them.

Režisierius

Franckas Ribière (gim. Prancūzijoje).

„Steiko (r)evoliucija“ (2014, dok. f., „Kino pavasaris“).

Director

Franck Ribière (b. in France).

"Steak (R)evolution" (2014, doc., "Kino pavasaris").