N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Varnas
The Crow (2024)
Žanras: Veiksmo, trileris, mistinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2024-06-14
Trukmė: 0h 01 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Kino teatruose nuo 2024-06-14

„Varnas“: kultinė kino juosta, po 30 metų atgimstanti iš naujo - paskutinį Brandono Lee gyvenimo vaidmenį perima siaubo filmo „Tas“ žvaigždė Billas Skarsgårdas.

To paties pavadinimo komikso pagrindu pirmasis filmas buvo sukurtas lygiai prieš 30 metų – 1994-aisiais. Jo filmavimo metu nutiko viena šiurpiausių nelaimių Holivudo istorijoje: jau baigiant filmuoti, nuo kažkaip į rekvizitinį ginklą patekusio tikro šovinio žuvo pagrindinis juostos aktorius, kovinių filmų žvagždės Briuso Lee sūnus Brandonas Lee. Nuo tada 1994-ųjų „Varnas“ apaugo mitais, legendomis ir pačiomis įvairiausiomis sąmokslo teorijomis bei tapo išties kultine juosta, sulig kiekvienais metais vis labiau auginančia savo gerbėjų armiją.

Roko muzikantas Erikas Dreivenas (aktorius Bill Skarsgård) ir jo mylimoji Šelė Vebster (dainininkė ir aktorė FKA Twigs) –draugai ir įsimylėjėliai, kurių jausmai vienas kitam negalėtų būti gilesni. Poetai apie tokią meilę sako – „stipresnė už mirtį“. Bent jau šiuo atveju tai – tikra tiesa.

Kuomet įsimylėjėliai žiauriai nužudomi, Erikui pasiūloma ypatinga galimybė: mainais į savo sielą jis turi galimybę sugrįžti žemėn ir atkeršyti žudikams. Vaikinas nedvejodamas sutinka. Pasivadinęs mirties pranašo Varno slapyvardžiu ir išsidažęs karo spalvomis, Erikas patraukia į šiurpų žygį, kurio metu vietos pasigailėjimui nebus.

Amžiaus cenzas: N-16

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Naujosios žiauraus mistinio nuotykių trilerio „Varnas“ versijos premjera Lietuvoje 2024 m birželį.

Režisierius: Rupert Sanders

Vaidina: Bill Skarsgård (,,TAS”), Danny Huston (,,Aviatorius”, ,,Amerikietiška siaubo istorija”), FKA twigs