N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Aš čia kapitonas
Io Capitano (2023)
Žanras: Drama, nuotykių
Sukurta: Italija, Belgija, Prancūzija
Platintojas: Europos kinas, UAB
Kino teatruose nuo: 2024-03-28
Trukmė: 2h 01 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Dviejų jaunų senegaliečių, Sedu ir Musos, galvose – svajonės apie Europą. Su pavogtais pasais ir pasiskolinta drąsa jie leidžiasi į pavojingą homerišką odisėją. Viltis mirga kaip miražas ir veda juos per pavojingas dykynes ir jūras, kur lūpas pagardina sūrus oras, o kiekvienoje bangoje tyko pavojus. Čia jų brolystė išbandoma išdavysčių ir nevilties pinklėse. Tai liudijimas apie neblėstančią svajonių galią net ir tada, kai dėl jų keliauji į kitą pasaulio kraštą. Italų meistro Matteo Garrone filmas buvo nominuotas „Oskarui“ geriausio tarptautinio filmo kategorijoje.

„Tai pirmas filmas, kurį Matteo Garrone filmavo ne savo šalyje, o Senegale ir Maroke. Ir pirmas, su kuriuo jis pateko į Venecijos kino festivalio oficialią konkursinę programą ir pelnė „Sidabrinį liūtą“ už geriausią režisūrą. Be to, filme vaidina daug neprofesionalių aktorių, tarp kurių ir septyniolikmetis Seydou Sarr, kuris suvaidino sukrečiantį vaidmenį ir buvo apdovanotas geriausio jaunojo aktoriaus prizu. Nors filmo idėją sugalvojo pats Garrone, jis ir jo scenarijaus bendraautoriai glaudžiai bendradarbiavo su keliais migrantais. Net filmavimo aikštelėje jų tikra patirtis padėjo režisieriui vengti klišių. Nors kalba apie skaudžią tikrovę, filmas primena Homero epus ir nestokoja magiškojo realizmo.“ (Programos sudarytojas Karolis Žukas)

Pasaulinė premjera: Venecijos kino festivalis, Konkursinė programa, 2023 m.

Apdovanojimai: Geriausias režisierius, Venecijos kino festivalis, 2023 m.

Režisierė(-ius): Matteo Garrone

Aktoriai: Moustapha Fall, Seydou Sarr, Bamar Kane, Khady Sy, Doodou Sagna, Hichem Yacoubi, Cheick Oumar Diaw, Issaka Sawagodo

Kalba: volof, prancūzų

Subtitrai: lietuvių, anglų