N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
PASIKLYDĘ EKRANE kino klasika: Šeštasis pojūtis (1999)
The Sixth Sense (1999)
Žanras: Drama, trileris, mistinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Pasiklydę ekrane
Kino teatruose nuo: 2024-04-09
Trukmė: 1h 47 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

„Viena netikėčiausių pabaigų kino istorijoje“ – būtent taip buvo apibūdinamas 1999 metais kino ekranus pasiekęs M. Nighto Shyamalano šešiems „Oskarams“ nominuotas hitas „Šeštasis pojūtis“ (angl. „The Sixth Sense“), kuris ne tik pavergė mistinio kino žanro entuziastus, kino kritikus, bet dar ir užsidirbo solidžius 672 milijonus dolerių.

Ir štai, praėjus ketvirčiui amžiaus nuo filmo pasirodymo, kino blogeriai „Pasiklydę ekrane“ sugrąžina jį į kino sales.

Tad pasiruoškite balandžio 9 dieną Vilniaus ir Kauno „Forum Cinemas“ kino teatruose išvysti šį šiurpų, netikėtumų kupiną, originalumu stebinantį ir įtampos nestokojantį mistinį trilerį su Bruce‘u Willisu pagrindiniame vaidmenyje.

Seanso metu žiūrovai turės dar ir galimybę laimėti nuostabius prizus, kuriuos įsteigė šio renginio rėmėjai.

Regėjimas. Klausa. Uoslė. Skonis. Lytėjimas. Kartais sukrečia bloga nuojauta, kad blogis visai šalia. Kartais su nuostaba ir siaubu gali prisiekti, kad jau šnekėjaisi su žmogumi, nors matai jį pirmą sykį. Kartais vieta, kurioje atsidūrei pirmą kartą gyvenime, atrodo iki skausmo pažįstama. Kartais tiesiog žinai, kad taip atsitiks. Tai - ŠEŠTASIS POJŪTIS.

Ar jis visuomet padeda? Aštuonmetis Koulas Syras atrodė kaip ir visi jo bendraamžiai - paprastas, mielas berniukas. Tačiau jis turėjo paslaptį, apie kurią kartą papasakojo tik psichologui Malkolmui Krovui, kuris berniuko viduje įžvelgė žymiai vyresnio paciento, kurio pagydyti nepavyko, problemas.

Daktaras buvo ne vienintelis, kuris tą paslaptį sužinojo. "Aš matau mirusiuosius",- paprastai prasitaria aštuonmetis Koulas, kai Malkolmui pavyksta pasibelsti į jo sielą. Už šių žodžių slypi baisi nežinia ir vis artėjantis skausmingas suvokimas, jog šeštasis pojūtis, kurį turi berniukas, yra nesuvaldomas ir pražūtingas.

Renginio rėmėjai: iLunch, Gera dovana.

Amžiaus cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Filmas rodomas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: M. Night Shyamalan

Vadina: Bruce Willis, Haley Joel Osment, Toni Collette, Olivia Williams, Donnie Wahlberg