Nenurodyta
Gardutė
Gardutė (2024)
Žanras: Komedija
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Acme Film, UAB
Režisierius: Eglė Vertelytė
Kino teatruose nuo: 2024-11-29
Trukmė: 0h 01 min
Cenzas: Nenurodyta
Kino teatruose nuo 2024-11-29

Pirmoji lietuviška kulinarinė komedija „Gardutė“ – nuotaikinga istorija apie dviejų draugių avantiūrą aukštos klasės maisto gamybos TV realybės šou.

Entuziastinga kaimo mergina Saulė (A. Ravdo) ir kukli vieniša mama Ona (E. Ozarinskaitė) – aistringos virėjos, įstrigusios Kauno valgykloje „Gardutė“. Vieną dieną Saulė be Onos sutikimo jas įtraukia į kulinarinį realybės šou, kurio pagrindinis prizas - nuosavas restoranas. Saulė meluoja komisijai apie savo kilmę ir teigia, kad jos abi yra kvalifikuotos šefės iš restorano „La Gardutė“.

Nors iš pradžių į „Gardutės“ komandą visi žiūri kaip į pokštą, paprasti, bet puikūs receptai padeda joms tapti žiūrovų numylėtinėmis. Nepaisant patiriamos sėkmės, įtampa tarp draugių pradeda augti, Onai susilaukiant vis daugiau žiūrovų ir teisėjo Emanuelio (L. Pobedonoscevas) dėmesio. Konkurso įžymybė, virtuvės šefė Bruknė (L. Rastokaitė) pasinaudoja proga ir bando jas dar labiau supriešinti. Ar Onos ir Saulės draugystė atlaikys šį išbandymą?

Filmas lietuvių kalba, be subtitrų.

Režisierė: Eglė Vertelytė

Scenarijaus autorės: Eglė Vertelytė, Irena Kunevičiūtė

Operatorius: Vytautas Plukas

Dailininkas: Grigorijus Zundeliovičius

Kompozitorius: Titas Petrikis

Prodiuseriai: Lukas Trimonis

Vaidina: Elena Ozarinskaitė, Agnieška Ravdo, Leonardas Pobedonoscevas, Lina Rastokaitė, Vytautas Rumšas Jaunesnysis, Monika Survilaitė, Natalija Janičkina, Darius Gumauskas, Deividas Breivė, Liubomiras Laucevičius, Andrius Bialobžeskis, Liutauras Čeprackas ir kiti.