N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP24: Trumpas konkursas: Lietuviškos premjeros
KP24: Short Competition: Lithuanian Premieres (2024)
Žanras: Trumpas konkursas
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2024-03-14
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Lietuviškų trumpametražių filmų programa „Kino pavasaryje“ be galo laukiama ir svarbi kino šventė tiek patiems kūrėjams, tiek festivalio žiūrovams. Į programą šiemet atrinkti 7 filmai, pasižymintys įtraukiančia ir autentiška kino kalba bei didele žanrų įvairove. Čia persipins žaismingumas, subtilus humoras, moteriškas švelnumas ir egzistenciniai klausimai, kuriuos primygtinai kels išmanusis šaldytuvas.

Seanse dalyvauja filmų kūrėjai.

Kanopos ir pačiūžos

(Hoofs on Skates)

Lietuva, 2024, 12 min

Kalba: dialogų nėra

Subtitrai: subtitrų nėra

Režisierė(-ius): Ignas Meilūnas

Gražią žiemos dieną du draugai – Paršelis ir Karvė – kuo smagiausiai leidžia laiką čiuožinėdami ant užšalusio ežero, kai staiga supranta, jog po juo, apačioje, gyvena kažkas labai baisus ir didelis. Vis dėlto, tas kažkas prašo pagalbos, tad svetimo baimę įveikę bičiuliai pasiryžta padėti ir susipažįsta su kitu, itin paslaptingu pasauliu.

---

Laimingų kitų!

(Happy Next Year!)

Lietuva, 2023, 18 min

Kalba: anglų, lietuvių

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierė(-ius): Lukas Kacinauskas

Aktoriai: Petras Kuneika, Augustė Ona Šimulynaitė, Miika Pihlak

Naujųjų metų rytą Šarūnas atsibunda savo lovoje, šalia jo – vos pažįstamas, tačiau itin charizmatiškas Martinas, o duše prausiasi Šarūno mergina Iveta. Bandydamas suprasti, kas nutiko vakar, vaikinas svarsto, ar gyvenimas dar kada nors bus toks pat kaip iki šiolei. Tuo tarpu Martinas jam linki laimingų kitų metų.

---

SPA

(SPA)

Lietuva, 2024, 12 min

Kalba: lietuvių

Subtitrai: anglų

Režisierė(-ius): Ieva Šakalytė

Aktoriai: Augustė Ona Šimulynaitė, Martyna Gedvilaitė, Aistė Diržiūtė, Kristina Savickytė

Keturios pavargusios ir viena kitos nepažįstančios moterys atsitiktinai susitinka SPA centre. Čia filmo veikėjos patenka į keistas ir kiek komiškas situacijas, padedančias joms suprasti, kas jų gyvenimuose ne taip. Čia yra ir penktas pavargęs veikėjas – pats SPA centras, kaip įmanydamas besistengiantis būti tobula poilsio vieta, tačiau vis sutrinkantis.

---

Aš pirkau

(I Buy)

Lietuva, 2023, 8 min

Kalba: lietuvių

Subtitrai: anglų

Režisierė(-ius): Martynas Norvaišas

Prekybos centro klientai automobilių stovėjimo aikštelėje vardina dienos pirkinius. Daiktas po daikto jų sąrašai susilieja į meditatyvų prekių srautą, kur pirkimas tyrinėjamas ne vartotojiškumo, o egzistencializmo šviesoje.

---

Nominantai

(The Nominees)

Lietuva, 2023, 15 min

Kalba: lietuvių

Subtitrai: anglų

Režisierė(-ius): Birutė Kapustinskaitė

Aktoriai: Aldona Vilutytė, Rasa Samuolytė, Lukas Malinauskas, Darius Meškauskas, Martynas Nedzinskas, Rytis Saladžius, Kirilas Glušajevas, Aistė Zabotkaitė, Vaidotas Martinaitis

Po Nacionalinių Scenos menų apdovanojimų aktorių autobusas grįžta namo: visi buvo nominuoti, tačiau nė vienas nelaimėjo. Autobuse sakomos padėkos kalbos, dainuojama karaoke, šaunamas šampanas. Važiuodami aktoriai netikėtai pamato, kad kolegų automobilis stovi kelkraštyje.

---

4°C

(4°C)

Lietuva, 2023, 13 min

Kalba: lietuvių

Subtitrai: anglų

Režisierė(-ius): Matas Vildžius

Aktoriai: Paulius Markevičius

Ką tik gimęs dirbtinis intelektas sužino, kad yra tik šaldytuvas. Jis bando užmegzti žmogišką ryšį su savo kūrėju, vieninteliu tarpininku su pasauliu. Tačiau ilgainiui Šaldytuvas supranta, jog didžiausia jo problema - kūrėjo ribotumas. Lieka vienintelis klausimas: statistiškai ar gyventi verta?

---

Ta, kuri žino

(The One Who Knows)

Lietuva, Prancūzija, 2024, 12 min

Kalba: dialogų nėra

Subtitrai: subtitrų nėra

Režisierė(-ius): Eglė Davidavičė

Ūla yra drovi ir savimi nepasitikinti paauglė, kuri mėgsta plaukti. Įprastos treniruotės metu mergina įsitraukia į netikėtą nuotykį, kuris padeda jai subręsti, priimti save ir pamatyti savo kūną naujai.