Įvairaus amžiaus žiūrovams
KP24: Vaikams – trumpai
KP24: Shorts for Kids (2024)
Žanras: Šeimos
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2024-03-14
Trukmė: 0h 59 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Kanopos ir pačiūžos

(Hoofs on Skates)

Lietuva, 2024, 12 min

Kalba: dialogų nėra

Subtitrai: subtitrų nėra

Režisierė(-ius): Ignas Meilūnas

Gražią žiemos dieną du draugai – Paršelis ir Karvė – kuo smagiausiai leidžia laiką čiuožinėdami ant užšalusio ežero, kai staiga supranta, jog po juo, apačioje, gyvena kažkas labai baisus ir didelis. Vis dėlto, tas kažkas prašo pagalbos, tad svetimo baimę įveikę bičiuliai pasiryžta padėti ir susipažįsta su kitu, itin paslaptingu pasauliu.

---

Žydėjimas

(Blossom)

Nyderlandai, 2021, 3 min

Kalba: dialogų nėra

Subtitrai: subtitrų nėra

Režisierė(-ius): Laura Zoon

Pasinerkite į pasaulį, kuriame knibždėte knibžda jūsų aplinką veikiančių ropojančių būtybių. Šis filmas – tai odė mažiesiems darbininkams, formuojantiems mūsų pasaulį.

---

Kas keliauja dėžėje?

(What’s in That Crate?)

Belgija, 2023, 9 min

Kalba: dialogų nėra

Subtitrai: subtitrų nėra

Režisierė(-ius): Bram Algoed

Istorija apie lakūną, kapitoną, traukinio mašinistą, furgono vairuotoją, laiškininką, merginą... ir milžinišką dėžę. Kas yra dėžėje, kurią pilotas atskraidino iš tolimos šalies?

---

Švieselės

(Lights)

Čekija, 2023, 9 min

Kalba: dialogų nėra

Subtitrai: subtitrų nėra

Režisierė(-ius): Jitka Nemikinsová

Lempučių miestelyje vyksta mažų liepsnelių vakarėlis, padėsiantis joms užaugti ir tapti sistemos, kuri jas saugos ir leis joms šviesti amžinai, dalimi. Tačiau viena liepsnelė mėgsta žaisti su ugnimi ir nutaria pamaištauti prieš sistemą.

---

Sapnelis

(Somni)

Vokietija, 2023, 3 min

Kalba: dialogų nėra

Subtitrai: subtitrų nėra

Režisierė(-ius): Sonja Rohleder

Leidžiantis saulei po truputį merkiasi akys. Krisdama žemyn nuo žalio lapo ant kito, mažoji beždžionėlė švelniai sliuogia miegop. Bet kas toliau? Staiga sapnų pasaulis aptemsta, įgyja spalvų ir tampa vis labiau laukinis. Paslaptingi augalai, būtybės ir figūros nutiesia trajektoriją kelionei per naktį. „Sapnelis“ – tai kinematografinė lopšinė.

---

Spinas ir Ela

(Spin & Ella)

Belgija, 2023, 7 min

Kalba: dialogų nėra

Subtitrai: subtitrų nėra

Režisierė(-ius): An Vrombaut

Aktoriai: Umi Schram, Max Schram

Ela yra vorų fėja. Ji gyvena su savo geriausiu draugu Spaideriu Tvigo mieste, judriame miške, kuris atrodo kaip didmiestis. Ela turi burtų lazdelę, kuria gali piešti voratinklius. Bet ji negali to padaryti pati - jai reikalinga voro pagalba! Jiedu yra neišskiriami, nes juos jungia voratinklio siūlas, bet ateina momentas kai Ela ir Spaideris nori nupiešti skirtingus paveikslėlius.

---

Balutė

(Pond)

Šveicarija, 2023, 9 min

Kalba: dialogų nėra

Subtitrai: subtitrų nėra

Režisierė(-ius): Eva Rust, Lena von Döhren

Beribiame vandenyne klaidžioja fantastiškomis formomis besibūriuojančių silkių guotas. Staiga jas užpuolus žuvėdroms, viena maža silkė atsiduria po potvynio paplūdimyje susidariusioje balutėje. Desperatiškai ieškodama, kaip ištrūkti, čia ji atranda daugybę kitų jūros būtybių. Dabar nėra laiko baimei – tik suvieniję jėgas jie įstengs apsiginti nuo alkanos žuvėdros.

---

Keista šalis

(Andersland)

Belgija, 2022, 7 min

Kalba: dialogų nėra

Subtitrai: subtitrų nėra

Režisierė(-ius): An Vrombaut

Grupė gyvūnų savanoje žaidžia slėpynes. Staiga Gerdos kaklas pradeda tysti kaip žirafos. Visi šokiruoti, o Gerda bando prisitaikyti prie naujo kūno. Dabar jai nėra kaip pasislėpti. Kai galva debesyse ji nebemato draugų. Tai slėpynių žaidimo atnaujinimo pradžia.