N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
PASIKLYDĘ EKRANE kino klasika: Matrica (1999)
The Matrix (1999)
Žanras: Veiksmo, nuotykių, fantastinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Pasiklydę ekrane
Kino teatruose nuo: 2024-03-12
Trukmė: 2h 16 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Lygiai prieš 25 metus pasaulis išvydo revoliuciją kino industrijoje sukėlusį šedevrą – keturis „Oskarus“ pelniusį mokslinės fantastikos filmą „Matrica“ (angl. „The Matrix“).

Ir šia proga kino blogeriai „Pasiklydę ekrane“ nusprendė sugrąžinti į kino sales šį unikalų ir be galo žiūrovišką projektą, kuriame ryškiomis spalvomis sužibėjo aktoriaus Keano Reeveso žvaigždė.

Tad pasiruoškite kovo 12 dieną visuose „Forum Cinemas“ kino teatruose išvysti šį legendinį ir milžinišką įtaką populiariajai kultūrai davusį filmą, kuriam ir iki šiol beveik nėra lygių.

Seanso metu žiūrovai turės dar ir galimybę laimėti nuostabius prizus, kuriuos įsteigė šio renginio rėmėjai.

Filmo istorija rutuliojasi apie programuotoją Tomasą Andersoną, kuris po darbų virsta hakeriu pseudonimu „Neo“. Vieną dieną jis susiduria su grupe, vadovaujama Morfėjaus. Morfėjus paaiškina Neo, kad pasaulis, kuriame jis mano gyvenąs, tėra Matrica – virtuali realybė – ir pakviečia jį pamatyti tikrąjį pasaulį. Neo sužino, kad iš tiesų dabar ne 1999, o maždaug 2199 metai, žmonija pavergta mąstančių mašinų ir tik saujelė su jomis kovoja. Dabar jam teks priimti sprendimą – gyventi iliuzijoje ar visgi prisijungti prie Morfėjaus ir stoti į kovą su mašinomis.

Renginio rėmėjai: „Gera Dovana“ ir „case4you“.

Amžiaus cenzas: N-13

Filmas rodomas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Larry (Lana) ir Andy (Lilly) Wachowski

Vadina: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, Gloria Foster, Joe Pantoliano.