N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Pamatyk kine: Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas (2000)
Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000)
Žanras: Veiksmo, drama, nuotykių
Sukurta: Taivanas, JAV, Kinija
Platintojas: KINFO.LT, VšĮ
Režisierius: Ang Lee
Vaidina: Michelle Yeoh
Kino teatruose nuo: 2024-04-15
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

„Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas“ – istorija apie meilę, garbę, laisvę ir kovą tarp pareigos ir troškimų. Joje susipina keli pasakojimai, kurių kiekvienas nagrinėja skirtingus žmogaus jausmų aspektus ir padarytų pasirinkimų pasekmes. Balandžio 15 d. kino klubas „Pamatyk kine“ kviečia žiūrovus pamatyti restauruotą filmo versiją didžiuosiuose „Forum Cinemas“ kino teatrų ekranuose.

Taivaniečių režisieriaus Ango Lee filmas „Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas“ (Crouching Tiger, Hidden Dragon, 2000) atgaivintas nauju 4K restauravimu, išlieka laikui nepavaldžiu kovos menų kino kūriniu dėl nepriekaištingos kovų choreografijos ir Michelle Yeoh, Chow Yun-Fato ir Zhang Ziyi vaidmenų. „Sony Pictures Classics“ restauruota filmo versija leidžia parodyti jį vizualiai patraukliausiu pavidalu.

Išskirtinė kovos menų choreografija

Filmas garsėja kvapą gniaužiančia kovos menų choreografija, kurią meistriškai sukūrė Honkongo kino legenda Yuen Woo-Pingas, taip pat dirbęs su tokiais filmais kaip „Matrica“ (Matrix, 1999) ir „Girtas meistras“ (Drunken Master, 1978). Kovos scenos – tai ne tik mūšiai, bet ir nuostabiai sustyguoti šokiai, kurie sklandžiai susilieja su pasakojimu ir sukuria vizualų reginį.

„Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas“ suvaidino svarbų vaidmenį Vakarų auditorijai pristatant wuxia – kinų fantastikos žanrą, kuriame daugiausiai dėmesio skiriama kovos menų herojams ir jų nuotykiams. Jo sėkmė atvėrė kelią didesniam susidomėjimui Azijos kinu ir jo vertinimui Vakaruose. Filmas Jungtinėse Valstijose uždirbo 128 mln. dolerių, gavo 10 „Oskaro“ nominacijų ir keturias iš jų laimėjo.

Kaskadinius triukus atliko pati Michelle Yeoh

Prieš metus Michelle Yeoh tapo pirmąja azijiete, gavusia „Oskarą“ už geriausios aktorės vaidmenį filme „Viskas iškart ir visur“ (Everything Everywhere All at Once, 2022), tačiau būtent „Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas“ atskleidė išskirtinį aktorės kovos menų meistriškumą plačiajai auditorijai ir jos gebėjimą perteikti sudėtingas emocijas bei subtilią jos personažo santykių dinamiką. Jos vaidmuo šiame filme įtvirtino jos, kaip tarptautinės žvaigždės statusą, sujungdamas tradicinius wuxia elementus su subtiliu moters, besivadovaujančios meilės ir pareigos apribojimais, paveikslu. Yeoh pati atliko daugybę kaskadinių triukų, prisidėdama prie kvapą gniaužiančių filmo veiksmo scenų, kurios kartu su poetišku pasakojimu padėjo filmui sulaukti sėkmės visame pasaulyje.

„Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas“ – tai daugiau nei filmas, tai kino patirtis, kurioje susipina veiksmas, romantika ir filosofinė gelmė. Dėl gebėjimo sužavėti žiūrovus visame pasaulyje šis filmas yra reikšmingas ir vertas dėmesio net ir praėjus daugiau negu 20 metų po jo premjeros.

Filmas buvo nominuotas net 10-čiai „Oskaro“ statulėlių, o iš jų pelnė 4 – geriausio filmo ne anglų kalba, geriausios scenografijos, geriausios kinematografijos ir geriausio muzikinio takelio.

Filmas bus rodomas kinų kalba su angliškais ir lietuviškais subtitrais.

Amžiaus cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Režisierius: Ang Lee („Pi gyvenimas“)

Vaidina: Michelle Yeoh („Viskas iškart ir visur“), Chow Yun-fat, Zhang Ziyi

---

Kviečiame įsigyti bilietus ir į kitus šio sezono PAMATYK KINE filmus Vilniuje ir Kaune:

Kovo 4 d. - Ben Stiller satyrinę komediją „Griaustinis tropikuose“ (Tropic Thunder, 2008)

Balandžio 2 d. - jau kultine tapusią animaciją „Žaislų istorija“ (Toy Story, 1995).

Gegužės 6 d. - Michael Mann „Karštis“ (Heat, 1995)

Renginio metu bus fotografuojama. Organizatorių nuotraukos gali būti naudojamos renginio viešinimui socialiniuose tinkluose, interneto puslapiuose ir t.t.

Crouching Tiger, Hidden Dragon © 2000 United China Vision Incorporated for the World Excluding the United States and Canada and their Respective Territories and Possessions.