Įvairaus amžiaus žiūrovams
Ema ir juodasis jaguaras (dubliuotas)
Autumn and the Black Jaguar (dubbed) (2024)
Žanras: Drama, šeimos
Sukurta: Prancūzija, Vokietija, Kanada
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2024-02-09
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Kvapą gniaužiantis filmas visai šeimai apie laukinio žvėries ir mergaitės draugystės istoriją: „Ema ir juodasis jaguaras“.

Amazonės džiunglėse kartu su mokslininkais tėvais gyvenanti šešiametė Ema susidraugauja su jaguaro jaunikliu. Brakonieriams sumedžiojus jo mamą, juodas kaip angliukas jaguaras lieka visiškai vienas. Geros širdies mergaitė priglaudžia bejėgį „kačiuką“ ir pavadina jį Houp vardu (angl. viltis). Deja, netrukus brakonieriai tampa atsakingi ir už pačios mergaitės šeimoje įvykstančią tragediją - likęs vienas Emos tėtis nebegali būti džiunglėse ir kartu su dukra sugrįžta į gimtąjį Niujorką.

Mieste mergaitė pamažu pratinasi prie civilizacijos, tačiau džiunglių grožio ir laisvės pamiršti negali. Taip praeina aštuoneri metai. Tačiau netikėtai senas šeimos draugas praneša, kad brakonieriai vėl kėsinasi į vienintelį džiunglėse likusį Emos jaguarą. Paauglė net nesudvejojusi nusprendžia vykti į savo vaikystės namus ir padaryti viską, kad apsaugotų savo ,,viltį”.

Prieš sugalvojant, kaip pergudrauti brakonierius, mergaitės laukia ir dar vienas iššūkis – ar Houp ją po tiek metų pažins? Galų gale, juk juodasis jaguaras jau seniai nebe tas mielas kačiukas, o suaugęs plėšrus žvėris. Ar jiems pavyks atnaujinti savo draugystę?

„Ema ir juodasis jaguaras“ visai šeimai skirtos, lietuviškai dubliuotos juostos premjera Lietuvoje – vasario 9 dieną.

Filmas dubliuotas lietuviškai, be subtitrų.

Režisierius: Gilles de Maistre (,,Mija ir baltasis liūtas”)

Vaidina: Lumi Pollack, Emily Bett Rickards, Wayne Charles Baker