N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Praeities šešėlis
May December (2024)
Žanras: Drama, psichologinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Režisierius: Todd Haynes
Kino teatruose nuo: 2024-02-02
Trukmė: 1h 57 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Sukrečianti, keturiems „Auksinių Gaublių" apdovanojimams „Geriausio filmo“ bei „Geriausių aktorių“ kategorijose nominuota istorija, nuostabiai parodanti žmogiškosios prigimties paslaptis ir santykių kompleksiškumą.

Greisės ir Džo meilės istorija neįprasta. Gyvūnų parduotuvėje dirbanti trisdešimt šešerių Greisė įsimylėjo trylikametį, ir kai kartą porelė buvo užklupta besimylinti, Greisė už nepilnamečio tvirkinimą sėdo už grotų. Šią pikantišką istoriją plačiai nušvietė žiniasklaida, kurios susidomėjimas išaugo dar labiau, kuomet Greisei kalėjime gimė mergaitė. Iki ausų įsimylėjęs tėvas-paauglys Džo sulaukė kol Greisė atliks bausmę, ir jiedu susituokė. Praėjus 20 metų šią pikantišką uždraustos meilės istoriją nuspręsta perkelti į kino ekranus. Norėdama kuo geriau pažinti savo heroję, Greisę vaidinsianti Holivudo aktorė Elizabetė Beri atvyksta į poros namus.

Elizabetės – svetimo žmogaus – atsiradimas šeimoje suveikia kaip katalizatorius. Žvilgsnis iš šalies suardo nusistovėjusią Greisės ir Džo šeimos buities rutiną bei santykių dinamiką. Iš pirmo žvilgsnio nekalti Elizabetės klausimai atgaivina skaudžius prisiminimus, priverčia prisiminti užmirštas detales ir pasėja abejonę dėl poros sprendimų, motyvų ir jausmų tikrumo.

Amžiaus cenzas: N-16

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Todd Haynes („Stebuklų pasaulis“, „Kerol“, „Manęs čia nėra“, „Toli nuo rojaus“)

Vaidina: Julianne Moore („Kvaila, Beprotiška, Meilė“, „Kloja“, „Vis dar Elis“, „Aklumas“, „Viliojimo menas“), Natalie Portman („Žaklina“, „Juodoji gulbė“, „Be įsipareigojimų“), Charles Melton („Saulė irgi žvaigždė“, TV serialas „Riverdale“, „Pašėlę vyrukai amžiams“)