N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Rūmai
The Palace (2023)
Žanras: Komedija, drama
Sukurta: Prancūzija, Italija, Lenkija
Platintojas: Best Film, UAB
Režisierius: Roman Polanski
Kino teatruose nuo: 2023-12-22
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Neįtikėtini personažai, absurdiškos situacijos ir nežabota fantazija iki ašarų juokingoje juodojo humoro komedijoje „Rūmai“.

Paskutinė 1999-ųjų metų diena. Sutikti naujojo tūkstantmečio į prabangų Šveicarijos viešbutį susirenka visuomenės grietinėlė. Ar bent jau desperatiškai besistengianti tokia būti: pigų peruką užsimaukšlinęs ir sėkmingu verslininku prisistatantis Bilas Krašas (aktorius Mickey‘is Rourke‘as); šunis kur kas labiau nei žmones mylinti markizė Konstancija Rožė Marija de la Val (akt. Fanny Ardant); vestuvių metines su savo 70 metų jaunesne žmona švenčiantis verslo magnatas Arturas Viljamas Dalasas III (akt. Johnas Cleese‘as); keletą savo klientų viešbutyje sutinkantis ne itin nagingas plastikos chirurgas, daktaras Lima (akt. Joaquimas de Almeida); italų pornografijos žvaigždė (gal labiau buvusi) Bongas ir dar daugybė išskirtinių svečių bei ne mažiau įsimintinų viešbučio darbuotojų. Veiksmas viešbutyje įsisiūbuoja dar gerokai iki vidurnakčio: svečiai bendrauja, ginčijasi, demonstruoja savo viršenybę ir žarstosi ekstravagancija.

Pabandyti sureguliuoti visą šią kakofoniją – viešbučio direktoriaus Hansuelio Kopfo (akt. Oliveris Masucci) atsakomybė ir pareiga. Su savo kolegomis, kitais viešbučio darbuotojais Hansuelis nersis iš kailio, kad tik jo svečiams nieko nepritrūktų ir kad visi liktų patenkinti. Ar reikia sakyti, kad visos jo pastangos nueis perniek?

Žymiojo Romano Polanskio režisuota, iki ašarų juokinga juodojo humoro komedija „Rūmai“ Lietuvoje pradedama rodyti gruodžio 22 dieną.

Amžiaus cenzas: N-16

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Roman Polanski. Vaidina: Oliver Masucci, Mickey Rourke, Fanny Ardant, John Cleese, Joaquim de Almeida, Luca Barbareschi Milan Peschel Bronwyn ir kt.