N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Pamatyk kine: Šaunusis ponas Lapinas (2009)
Fantastic Mr. Fox (2009)
Žanras: Animacija
Sukurta: JAV
Platintojas: KINFO.LT, VšĮ
Kino teatruose nuo: 2024-02-19
Trukmė: 1h 27 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Dėmesio! Filmas bus rodomas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Tai pasakiška animacinė istorija apie lapiną, kuris negali atsispirti įvairiausioms gėrybėms iš gretimo ūkio bei nuolatos įsivelia į nepatogias situacijas ir bando iš jų išsisukti. Kūrinys išsiskiria Wesui Andersonui būdingu dinamišku montažu ir kruopščiai paruošta kiekvieno kadro kompozicija.

Unikalus Weso Andersono stilius lengvai atpažįstamas bet kuriame jo filme, ne išimtis ir animacinė juosta „Šaunusis ponas Lapinas“ (Fantastic Mr. Fox, 2009). Tai nuotaikingas ir žavus filmas, kuriame vaikų mylimo rašytojo Roaldo Dahlo pasaka atgyja su žavingais personažais, šmaikščiu humoru ir unikalia sustabdyto kadro animacija. „Šauniojo pono Lapino“ nuotykiai žiūrovų lauks vasario 19 d. „Forum Cinemas“ kino teatruose Vilniuje ir Kaune. Kino klubas „Pamatyk kine“ kviečia į smagų ir visai šeimai skirtą animacinį filmą, kuriuo galės mėgautis kiekvienas.

Simetriškos kompozicijos, sodrios spalvos ir keisti personažai jau senai tapo Weso Andresono vizitinė kortelė. Skirdamas daug dėmesio detalėms, režisierius kuria savitus pasaulius, kurie dažnai primena gyvus paveikslus. Nesvarbu, tai būtų „Viešbutis „Didysis Budapeštas“ (The Grand Budapest Hotel, 2014), „Mėnesienos karalystė“ (Moonrise Kingdom, 2012) ar „Tenenbaumų šeima“ (The Royal Tenenbaums, 2001), jo filmai pasižymi savita ir žavinga estetika.

Knygą „Šaunusis ponas Lapinas“ parašė garsus britų rašytojas Roaldas Dahlas, žinomas dėl vaikų pamėgtų knygų, tokių kaip „Čarlis ir šokolado fabrikas“, „Matilda“ ir „Džeimsas ir milžiniškas persikas“. Roaldas Dahlas šią istoriją parašė savo vaikams, įkvėptas pasakų, kurias jiems pasakodavo prieš miegą. Wesui Andersonui patiko idėja paversti mėgstamą knygą animaciniu filmu. Suintriguotas Roaldo Dahlo originalioje knygoje sukurto pasaulio, Andersonas nuodugniai išnagrinėjo rašytojo kūrybą, siekdamas užtikrinti, kad adaptacija atitiktų Roaldo Dahlo viziją.

Sprendimas naudoti sustabdyto kadro (angl. stop-motion) animaciją suteikė filmui savito žavesio. „Šaunusis ponas Lapinas“ ne tik pademonstravo Andersono, kaip režisieriaus, universalumą, bet ir supažindino naują kartą su sustabdyto kadro animacijos magija. Sustabdyto kadro animacija garsėja tuo, kad reikalauja daug darbo, kantrybės ir tikslumo. Gamybos komanda susidūrė su iššūkiais, kaip užtikrinti veikėjų judesių nuoseklumą ir sinchronizuoti įgarsinimą su animacija. Filmo lėles ir dekoracijas kūrė kvalifikuotų animatorių ir dailininkų komanda. Lėlėms buvo naudojami tikri kailiai, kad jos būtų apčiuopiamos ir autentiškos. Dėmesys miniatiūrinio filmo pasaulio detalėms atskleidė, kiek meistrystės reikalauja sustabdyto kadro animacija.

Andersonas surinko įspūdingą aktorių ansamblį. George’as Clooney paskolino savo balsą pono Lapino vaidmeniui, o Meryl Streep įgarsino Lapienę. Taip pat filme galima išgirsti Billo Murray‘aus, Oweno Wilsono ir Jasono Schwartzmano balsus. Ypatingą atspalvį filmui suteikia ir Alexandre’o Desplat sukurtas garso takelis. Įsimintinos ir nuotaikingos melodijos, puikiai derančios prie Weso Andersono sukurto animacinio pasaulio, papildė istorijos toną ir pridėjo filmui žavesio.

Filmo „Šaunusis ponas Lapinas“ kūrimo procesas liudija atsidavimą, kūrybiškumą ir bendras pastangas, kurių buvo imtasi, kad klasikinė Roaldo Dahlo pasaka atgytų kino ekranuose. Filmo sėkmė ne tik pradžiugino Roaldo Dahlo gerbėjus, bet ir supažindino naują kartą su sustabdytos animacijos žavesiu.

Pamatykite kinuose FORUM CINEMAS Vilniuje ir Kaune tik vasario 19 dieną.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Amžiaus cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

---

Kviečiame įsigyti bilietus ir į kitus šio sezono PAMATYK KINE filmus Vilniuje ir Kaune:

Kovo 4 d. - Ben Stiller satyrinę komediją „Griaustinis tropikuose“ (Tropic Thunder, 2008)

Balandžio 2 d. - jau kultine tapusią animaciją „Žaislų istorija“ (Toy Story, 1995).

Balandžio 15 d. - Ang Lee „Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas“ (Crouching Tiger, Hidden Dragon, 2000)

Gegužės 6 d. - Michael Mann „Karštis“ (Heat, 1995)

Renginio metu bus fotografuojama. Organizatorių nuotraukos gali būti naudojamos renginio viešinimui socialiniuose tinkluose, interneto puslapiuose ir t.t.

Fantastic Mr. Fox © 2009 Twentieth Century Fox Film Corporation and Indian Paintbrush Productions LLC. All rights reserved.