N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Gurmaniška aistra
POT AU FEU (2023)
Žanras: Drama, romantinis
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: Acme Film, UAB
Vaidina: Juliette Binoche
Kino teatruose nuo: 2023-11-24
Trukmė: 2h 25 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Į 1885-uosius žiūrovą nukelsianti estetiška, subtili ir rafinuota prancūzų juosta „Gurmaniška aistra“ pasakoja neprilygstamo virtuvės šefo Dodeno Bufano ir jo mokinės bei kolegės Eugenijos istoriją. Prieš daugiau nei 20 metų Eugenija (aktorė Juliette Binoche) pirmą kartą įžengė į Dodeno (akt. Benoît Magimelis) virtuvę. Smalsi ir talentinga paauglė greitai mokėsi virtuvės paslapčių ir pamažu tapo lygiaverte savo mokytojo partnere.

Ieškant naujų receptų, bandant dar neragautus skonius ir ruošiant žadą atimančius patiekalus, kurie žavi pačius išrankiausius ir gerbiamiausius pasaulio šefus, auga ne tik abipusė Eugenijos ir Dodeno pagarba, bet ir simpatija vienas kitam, ilgainiui pavirstanti į aistringus romantiškus santykius.

Supratęs, kad myli Eugeniją, Dodenas jai pasiperša. Tačiau laisvę ir nepriklausomybę itin vertinanti moteris jo pasiūlymą atmeta. Siekdamas užkariauti mylimosios širdį, Dodenas nusprendžia padaryti tai, ko niekuomet anksčiau nedarė: gaminti būtent jai.

Ne tik maisto mylėtojus sužavėsianti romantinė juosta „Gurmaniška aistra“ Lietuvoje pradedama rodyti lapkričio 24 dieną.

Filmas prancūzų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Anh Hung Tran

Vaidina: Juliette Binoche, Benoit Magimel, Pierre Gagnaire, Jan Hammenecker