N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Knyga+kinas rudens vakarai: Nuodėmės užkalbėjimas
Knyga+kinas rudens vakarai: Nuodėmės užkalbėjimas (2023)
Žanras: Drama
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Independent
Režisierius: Algimantas Puipa
Vaidina: Rasa Samuolytė
Kino teatruose nuo: 2023-10-25
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Jauna žurnalistė Vika lankosi pas psichoanalitikę Ritą, siekdama išsivaduoti nuo ją kankinančios aistros kunigui Pauliui. Su kunigu ji susipažįsta psichiatrijos ligoninėje, lankydama savo vyrą Go ir jau nuo pirmos jų susitikimo dienos Vika aiškiai pajunta saldų nuodėmės skonį, „žinojau, kad tai įvyks... Tai jau buvo įvykę, beliko lieptu pereiti į kitą krantą, kurį aiškiai mačiau..“

Ritai gyvenimas taip pat pateikia siurprizą – vyras prisipažįsta paliekantis ją dėl kitos moters, kiek vėliau ją palieka ir dukra. Klausydamasi Vikos išpažinčių, bandydama analizuoti jos poelgius, Rita nejučia pradeda atkartoti Vikos istoriją. Ji pradeda romaną su patalogu Leo. Savo poelgiams pateisinti, šiuos santykius įvardija kaip eksperimentą, mat ji turi pajusti tai, ką jaučia žeminamos moterys, ateinančios pas ją pokalbio ir patarimo. Tačiau kuo toliau tuo labiau suvokia – visą gyvenimą save apgaudinėjusi.

Amžiaus cenzas: N-16

Režisierius: Algimantas Puipa

Prodiuserė: Uljana Kim

Vaidina: Rasa Samuolytė, Nelė Savičenko, Aleksas Kazanavičius, Kostas Smoriginas, Remigijus Sabulis.

Po filmo vyks diskusija, kurioje dalyvauja režisierius Algimantas Puipa ir aktorė Rasa Samuolytė ir kino kritikė Neringa Kažukauskaitė.

Diskusijos trukmė - 40 min.

Nemokamus bilietus į filmą bus galima atsiimti kino kasose likus 1 dienai iki seanso pradžios.