N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
SCA'23: Barbarė
SCA'23: Conann (2023)
Žanras: Naktinės būtybės
Sukurta: Prancūzija, Liuksemburgas
Platintojas: Europos šalių kino forumas SCANORAMA
Kino teatruose nuo: 2023-11-09
Trukmė: 1h 44 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Žiaurumas, blizgučiai, kelionės laiku, demonai iš pragaro, toksiškos lesbietės ir menininkai kanibalai – tai tik dalis ingridientų, iš kurių sumaišytas naujausias režisieriaus Bertrand‘o Mandico filmas. Savo subversyvioje fantazijoje jis imasi legendos apie Konaną Barbarą ir paverčia jį moterimi. Nepranokstama ir negailestinga karžygė prisimena visą savo gyvenimą, kartu su demonu šuns veidu vardu Raineris keliaudama per įvairiausias epochas (nuo priešistorinių laikų iki distopinio 9-ojo deš. Niujorkio) ir nuolat keisdama pavidalus.

Nufilmuota nespalvota 35mm juosta, su retais ryškių spalvų potėpiais, „Barbarė“ atrodo taip, lyg būtų sukurta 8-ajame dešimtmetyje, paskui 9-ajame atrasta video kasetėje ir vėliau rodyta tik dūmų pripildytuose pogrindžio klubuose. Tai sinefiliška, juokinga, teatrališka ir kruvina Dieviškoji komedija, kurios pašėlęs ritmas ir vienas už kitą keistesni personažai puikiai pritaikyti žanrinių beprotybių gurmanams.

Based loosely on the myth of Conan the Barbarian, Mandico’s latest time-traveling fantasy turns the main protagonist into a woman. The titular Conann recalls her life throughout various eras, from prehistoric times to a gritty, warped 1980s New York, accompanied by the bizarre half-dog, half-man mutant, Rainer. Featuring his trademark bizarre humor, phenomenal set pieces, and over-the-top approach to filmmaking, She Is Conann is a trippy spectacle tailor-made for audiences who appreciate the weird and wild.

Režisierius / Director: Bernard Mandico

Scenarijaus autorius / Screenplay: Bernard Mandico

Operatorius / Cinematography: Nicolas Eveilleau

Kompozitorius / Composer: Pierre Desprats

Prodiuseriai / Producers: Emmanuel Chaumet, Gilles Chanial

Vaidina / Cast: Elina Löwensohn, Christa Théret, Julia Riedler, Claire Duburcq, Sandra Parfait, Agata Buzek, Nathalie Richard, Françoise Brion

Festivaliai:

Kanų kino festivalis, Lokarno tarptautinis kino festivalis, Sidžeso tarptautinis kino festivalis

Cannes Film Festival, Locarno International Film Festival, Sitges – Catalonian International Film Festival