N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Bučiuoju, Juozas
Bučiuoju, Juozas (2023)
Žanras: Vaidybinė dokumentika
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Cinema Ads, UAB
Kino teatruose nuo: 2023-09-29
Trukmė: 1h 00 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Lapkričio 24 dieną FORUM CINEMAS vyks nemokamas seansas senjorams. Bilietai bus dalinami kasose 1 valandą iki seanso.

Norėdami nemokamai apsilankyti specialiuose kino seansuose senjorai kino centrų kasose turės pateikti savo amžių įrodantį dokumentą. Parodžius senjoro pažymėjimą kasoje dirbančiam kino darbuotojui, jis įteiks nemokamą bilietą į filmą ir pakvies pasivaišinti gėrimais bei saldėsiais. Kasoje pateikus neįgaliojo pažymėjimą, senjorą lydintis asmuo į kino seansą bus įleidžiamas nemokamai.

---

Ką Tu galėtum paaukoti dėl Lietuvos laisvės? Ar turėtum drąsos palikti viską? Grėsmės akivaizdoje išeitum į mišką? Kovai be jokių taisyklių?

„Aš iš savo žemės – nė žingsnio! Toks mano pasirinkimas”, turėjęs galimybę trauktis patogesniam gyvenimui į JAV, savo broliui sakė pagrindinis filmo herojus Juozas Vitkus- Kazimieraitis.

Aukščiausio rango Lietuvos kariuomenės karininkas, pulkininkas leitenantas, ginkluotai kovai už Lietuvos laisvę 1945 metais pasitraukęs į mišką. Tokių karininkų daugiau nebuvo.

Pasipriešinimui prieš sovietų terorą Pietų Lietuvoje jis sutelkė tūkstančius vyrų ir jiems vadovavo. Visus partizaninės kovos dokumentus jis parašė remdamasis Lietuvos kariuomenės statutais ir kariškais principais. Jais partizanai ir Adolfas Ramanauskas-Vanagas vadovavosi daugiau nei dešimtmetį, iki pat 1956 metų.

Filmo scenarijus parašytas pirmuoju asmeniu. Pagrindinį vaidmenį atlieka aktorius Dainius Kazlauskas, kuris įtaigiai ir tiksliai atskleidžia Juozo Vitkaus pasirinkimų ir kovos dramą.

Juozo Vitkaus žmonos Genovaitės vaidmenį įkūnija aktorė Gabija Siurbytė, o pagrindinio bendražygio Adolfo Ramanausko-Vanago – aktorius Darius Petkevičius.

2022 m. lapkritį oficialiai pranešta, kad Leipalingyje, buvusio sovietų stribyno kieme atrasti pasipriešinimo kovų pradininko Juozo Vitkaus-Kazimieraičio palaikai. Filmo premjera rengiama prieš pat valstybines Juozo Vitkaus laidotoves. Jis bus iškilmingai palaidotas Antakalnio kapinėse, netoli Adolfo Ramanausko-Vanago.

Filmas lietuvių kalba, be subtitrų.

Režisierius: Agnė Zalanskaitė

Vaidina: Dainius Kazlauskas, Darius Petkevičius, Gabija Siurbytė, Robertas Lenartavičiu, Janina Matekonytė.