N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Tu man nieko neprimeni
Slow (2023)
Žanras: Drama, romantinis, intymi meilės istorija
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Europos kinas, UAB
Kino teatruose nuo: 2023-09-22
Trukmė: 1h 48 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Tai – intymi meilės istorija, kurioje, ko gero, kiekvienas bent dalele atpažins save ir visą filmą spėlios – įmanomi šie santykiai ar ne? Šiuolaikinio šokio šokėja Elena sutinka gestų kalbos vertėją Dovydą. Tarp jų akimirksniu užsimezga švelnus ryšys, jis gilėja, Dovydas ir Elena ima artėti vienas prie kito ir platoniški santykiai pamažu virsta romantiniais. Kai Dovydas atskleidžia esantis aseksualus, jiedu pasiryžta savojo intymumo ieškoti drauge – atrasti savo pačių būdą kurti santykius.

Pasaulinė filmo premjera įvyko prestižiniame „Sundance“ (JAV) kino festivalyje ir jau pirmasis jo pasirodymas buvo sėkmingas – pelnė apdovanojimą už geriausią režisūrą. „Kavtaradze sukūrė tokią subtilią meilės istoriją, kad ji tiesiog akimirksniu tampa klasika“, „lietuviško kino laimėjimas“, „režisierės talentas atskleisti santykių niuansus filmą paverčia svarbiu pasaulinio kino kūriniu“, – po pasaulinės premjeros rašė kino kritikai ir žiūrovai.

Lietuvos žiūrovams filmo režisierė Marija Kavtaradze taip pat jau puikiai pažįstama – debiutinis jos filmas „Išgyventi vasarą“ sulaukė daugybės simpatijų ir apdovanojimų Lietuvoje ir svetur.

Režisierė ir scenarijaus autorė: Marija Kavtaradze

Operatorius: Laurynas Bareiša

Dailininkė: Sigita Šimkūnaitė

Prodiuserė: Marija Razgutė („M–Films“)

Amžiaus cenzas: N-16

Filmas rodomas lietuvių kalba su angliškais subtitrais.