N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
DELFI kino premjera: 65: išnykimo riba
DELFI premiere: 65 (2023)
Žanras: Drama, nuotykių, fantastinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Vaidina: Adam Driver
Kino teatruose nuo: 2023-03-30
Trukmė: 1h 32 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

737-asis reisas nežadėjo absoliučiai jokių nemalonumų: patyręs pilotas Milsas (aktorius Adamas Driveris) į tolimą planetą turėjo nugabenti 35 tyrinėtojų komandą. Maršrutas aiškus, visos galimos problemos apsvarstytos ir visoms numatyti sprendimai. Žodžiu, rutininis skrydis. Ir vis tik kažkur buvo apsiskaičiuota.

Kuomet laivo kompiuteris pareiškia nebeatpažįstantis aplinkos, iš pradžių Milsas pagalvoja apie banalų technikos gedimą. Kuomet laivas įskrenda į netikėtą asteroidų sankaupą, pilotas tikisi, jog tai – tik nukrypimas nuo kurso. Tačiau kai asteroido pažeistas laivas priverstas tūpti ant neatpažįstamo kosminio kūno, kurio nėra jokiose duomenų bazėse, Milsas pajunta prabundant paniką.

Bandydamas jai nepasiduoti, pilotas imasi ieškoti laivu skridusių keleivių. Iš 35 jam pavyksta rasti ir atgaivinti vos vieną – paauglę Koa. Betyrinėjant aplinką ir analizuojant laivo duomenis, netrukus Milsas suvokia, kad, priešingai bet kokiam sveikam protui, jis kažkokiu būdu nusileido gimtojoje Žemėje, tik ne dabartyje, o prieš 65 milijonus metų. O supratus, kokie padarai tuo metu karaliavo Žemėje, Milso panika virsta siaubu.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisieriai: Scott Beck, Bryan Woods

Vaidina: Adam Driver, Ariana Greenblatt, Chloe Coleman