N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Džono Viko diena su PASIKLYDĘ EKRANE: Džonas Vikas (2014)
John Wick (2014)
Žanras: Veiksmo, trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Vaidina: Keanu Reeves
Kino teatruose nuo: 2023-03-12
Trukmė: 1h 41 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Belaukiant artėjančios ketvirtosios „Džono Viko“ (angl. „John Wick“) dalies premjeros, kuri įvyks jau kovo 24 dieną, kino blogeriai „Pasiklydę ekrane“ nusprendė sugrąžinti į kino ekraną jau kultine tapusią trilogiją.

Kovo 12 dieną ir tik Vilniaus „Forum Cinemas Vingis“ kino teatre išvyskite visus tris „Džono Viko“ filmus, o taip pat prieš kiekvieną filmą sudalyvaukite konkursuose, kuriuose galėsite laimėti puikius šiam renginiui įsteigtus rėmėjų prizus.

Į „Džono Viko dieną“ žiūrovai galės atskirai įsigyti bilietus į kiekvieną norimą filmą.

Renginio rėmėjai: „Gera Dovana“, „iLunch“, „Red Light Barbers“, „Beaster“, „HobbyShop“.

„Džonas Vikas“ – 14:00 val.

Po nenusisekusių „47 roninų" į didžiuosius ekranus sugrįžtančio Keanu Reeves'o vaidinamas Džonas Vikas gyvena paprastą ir tylų gyvenimą. Vienišas jo dienas praskaidrina mielo šunelio draugija ir pasivažinėjimai kolekciniu „Mustangu". Vieną iš tokių dienų, sustojus pasipildyti degalų atokioje degalinėje, Džono automobilis patraukia nelabai garbingų vyrukų dėmesį. Į vieno iš jų klausimą „kiek kainuoja?" atsakęs - „neparduodama", Džonas padaro klaidą.

Svetimo gero užsigeidusi gauja paseka Džoną iki namų ir, sulaukę nakties, įsibrauna vidun. Sumušę šeimininką ir pasiėmę automobilio raktelius, chuliganai tuo nepasitenkina - demonstruodami savo galią, jie dar užmuša ir mylimą Džono šunį, dovanotą jam mirštančios žmonos.

Atvarę mašiną savo bosui, išdidūs ir besidžiaugiantys savo sėkme vyrukai netrukus sužino, kad prie atokios degalinės klaidą padarė ne nepažįstamasis su „Mustangu", atsisakęs parduoti mašiną, o jie patys. Dar didesnė klaida buvo įsibrauti į nepažįstamojo namus, o užvis didžiausia (ir kvailiausia) iš klaidų buvo šuns pribaigimas. Situacijoje nesigaudantiems savo „torpedoms" bosas paaiškina (kumščių pagalba taip pat), kad jie užkabino ne šiaip eilinį vyruką, o legendinį žudiką Džoną Viką.

Režisierius: Chad Stahelski

Vaidina: Keanu Reeves, Willem Dafoe, Adrianne Palicki, Bridget Moynahan, Ian McShane, Jason Isaacs

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.