N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP23: Moteriškos bėdos
KP23: Female Trouble (2023)
Žanras: Specialieji seansai
Sukurta: JAV
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2023-03-16
Trukmė: 1h 29 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

*Filme yra radikalių smurto ir sekso scenų, kurios gali šokiruoti.

„Išpaikinta paauglė pabėga iš namų, tranzuodama tampa nėščia ir ima dirbti modeliu fotografų porelei, įsitikinusiai, kad „nusikaltimas yra grožis“. Tai antrasis Johno Waterso „Trash trilogijos“ filmas, kuriame kultinis režisierius toliau formuoja savo unikalų stilių. Tai bene garsiausias Divine (Harris Glenn Milstead), suvaidinusio ir pagrindinę veikėją, ir jos vaiko tėvą, pasirodymas. Divine kostiumai, šukuosenos ir stilius šiame filme tapo ikoniškomis aštuntojo dešimtmečio reprezentacijomis.

Watersas atstovauja B klasės kinui, kuris yra priešingybė profesionalumui ir tradiciniam kino pasakojimui. Kaip ir kituose jo filmuose, šiame daug isterijos, vulgarumo, absurdo, juoko, nuogybių, šleikštulio ir chaoso. Režisierius, paklaustas apie politkorektiškumą ir etiką savo kuriamuose filmuose, atsakė, jog jam yra tekę gyventi dviejuose skirtinguose laikotarpiuose. Viename jis kūrė, kitame gyvena dabar. Jis mato ir supranta abi etinių, seksualinės moralės ir politikos kraštutinumų puses. Šiam, kaip ir kitiems savo filmams, įkvėpimo Watersas sėmėsi iš Jono Meko darbų, vieno pagrindinių jo mokytojų.“ (Vytautas Katkus)

Režisierės(-iaus) biografija

Johnas Watersas (g. 1946) yra kultinis amerikiečių režisierius, scenarijų autorius ir aktorius, žinomas dėl savo trash ir queer kino, kuriam būdinga camp estetika. Watersas išgarsėjo aštuntojo dešimtmečio pradžioje mažo biudžeto filmais, kuriuos sukūrė gimtojoje Baltimorėje. Tarp jų ir „Trash trilogija“: „Rožiniai flamingai“ (1972), „Moterų bėdos“ (1974) ir „Beviltiškas gyvenimas“ (1977). 1988 m. jis ėmė kurti filmus platesnei auditorijai, pirmas jų – „Plaukų lakas“, vėliau adaptuotas kaip Brodvėjaus miuziklas. Watersas vėliau pats sukūrė miuziklą „Verksnys“, kuriame suvaidino karjerą pradedantis Johnny Deppas.

Režisierius - John Waters

Scenarijaus autoriai - John Waters

Aktoriai - Divine, David Lochary, Mary Vivian Pearce, Mink Stole, Edith Massey

Prodiuseriai - John Waters

Operatorius - John Waters

Montažo režisierius - John Waters

Platintojas - Warner Bros.

Vertimas - Agnė Mackė

Dialogai - anglų

Subtitrai - lietuvių