N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP23: Lygumų ežeras
KP23: Trenque Lauquen (2022)
Žanras: Kritikų pasirinkimas
Sukurta: Argentina, Vokietija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2023-03-16
Trukmė: 4h 20 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Laura negali sustoti. Atradusi naują gėlių rūšį ir senus meilės laiškus, paslėptus miestelio bibliotekoje, ji ima sekti užuominas ir atsiduria daugybės paslapčių centre. Vis naujos istorijos bei pažintys atveda net iki antgamtinės būtybės. Tuo metu Lauros ieško du ją įsimylėję vyrai, abu įsitikinę, kad ji pradingo. Nejau tiesiog paliko? Bet smalsumas ir atradimai veda Laurą tolyn į Argentinos pampas. Ar ji išvis nori būti surasta?

„Šio filmo peržiūra man buvo viena maloniausių pastarųjų metų kino patirčių. Jo negali pražiopsoti Bolaño, Borgeso ir Lotynų Amerikos magiškojo realizmo fanai. Bet rekomenduoju visiems. Tai lyg veidrodinis Tvin Pykso atspindys – paslaptingas, antgamtiškas, keistos miestelio auros apgaubtas detektyvas, tik šviesus. Lyg laisvas kvėpavimas lengvai žongliruojant žanrais ir temomis nuo meilės iki ekologijos. Veikėjai duoda ir pasakoja tiek daug, kad neišsitenka dviejose filmo dalyse ir dvylikoje skyrių – paleidi juos net neužrišusius visų mazgų. Tikiuosi, jie toliau gyvena už ekrano ir grįš kituose Lauros Citarellos filmuose.“ (Ignė Smilingytė) 

Režisierė(-ius): Laura Citarella

Aktoriai: Laura Paredes, Ezequiel Pierri,, Rafael Spregelburd, Cecilia Rainero, Juliana Muras, Elisa Carricajo, Verónica Llinás

Kalba: ispanų

Subtitrai: lietuvių, anglų