N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP23: Rojaus fragmentai
KP23: Rojaus fragmentai (2022)
Žanras: PATI GRAŽIAUSIA APGAULĖ
Sukurta: Jungtinės Valstijos
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2023-03-16
Trukmė: 1h 38 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Avangardinio kino krikštatėvis Jonas Mekas savo kūrybine laisve ir tikėjimu kino galia įkvėpė menininkus nuo Martino Scorseses iki Marinos Abramovič. Tačiau viduje jam buvo sunku. Jaunystės traumos ir priverstinis išvykimas iš Lietuvos paliko žymių. Tai intymus žvilgsnis į Meko gyvenimą ir darbą, apimantis dar nerodytas juostas bei neviešintus garso įrašus. Čia atsiskleidžia grožio akimirkos tarp skaudžių praradimų ir žmogus, kuris su kamera rankose stengėsi suprasti viso to prasmę. 

„Pasibaigus Meko šimtmečio renginių bangai, rodos, nebėra, ką pridurti, tačiau šis filmas pasirodė kupinas to, kuo festivalis labiausiai nori dalintis su žiūrovais – šviesa, tikrumu ir užkrečiančia meile kinui. Ką jau kalbėti apie tai, kad burti kino bendruomenę siekiančiam festivaliui Mekas yra geriausias pavyzdys. Mano galva, tai geriausias iki šiol sukurtas Meko portretas, kuris nuo kitų skiriasi tuo, kad nėra tik apie nesuskaičiuojamus jo vaidmenis, aplinką ir kūrybą, bet ir apie jo mažiau pažįstamą vidinį gyvenimą.“ (Aistė Račaitytė)

Režisierė(-ius): KD Davison

Aktoriai: Jonas Mekas, Oona Mekas, Martin Scorsese, John Waters, Jim Jarmusch, Marina Abramovic, Amy Taubin, Vytautas Landsbergis, Lolita Jablonskienė, Sebastian Mekas

Kalba: anglų, lietuvių

Subtitrai: lietuvių, anglų