N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP23: La Palisiada
KP23: La Palisiada (2023)
Žanras: KONKURSAS
Sukurta: Ukraina
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2023-03-16
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Du šūvius skiria 25 nepriklausomos Ukrainos metai. O kas juos sieja? VHS juosta nukelia į 1996-uosius. Liko penki mėnesiai iki mirties bausmės panaikinimo. Seni draugai, detektyvas ir teismo psichiatras, tiria kolegos nužudymą. Po labai asmeniško ir sudėtingo tyrimo jų nurodytas žmogus tampa paskutiniąja valstybinės egzekucijos auka. Užaugę abiejų kriminalistų vaikai aiškinasi, kokį emocinį palikimą jie nešasi iš ano laiko, kupino neišsipildžiusių vilčių ir užslopinto pykčio.

„Ukrainiečių režisieriaus stipraus filmo estetika, personažai ir temos mums pažįstamos. Kažkas yra tai išgyvenęs ir prisimena, jaunesni žiūrovai laikmečio atmosferą atpažins iš filmuotos medžiagos, laidų ir pasakojimų. Tai neramūs pirmieji Nepriklausomybės metai – korupcija, nusikalstamumas, smurtas, nesaugumas. Tai, kas liko po sovietmečio. Filmas svarsto, kaip šis neigiamas palikimas ir trauminė patirtis perduodama iš kartos į kartą. Ir atkreipia dėmesį, kaip svarbu iš to kuo greičiau išsivaduoti.“ (Dovilė Grigaliūnaitė) 

Režisierė(-ius): Philip Sotnychenko

Aktoriai: Andrii Zhurba, Novruz Pashaeev, Valeria Oleinikova, Olena Mamchur, Oleksandr Parkhomenko, Oleksandr Maleev, Vyacheslav Turyanytsya

Kalba: ukrainiečių, rusų, azerbaidžaniečių

Subtitrai: lietuvių, anglų