N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.
KP23: Vyras įkando šuniui
KP23: Man Bites Dog (1992)
Žanras: PATI GRAŽIAUSIA APGAULĖ
Sukurta: Belgija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2023-03-16
Trukmė: 1h 35 min
Cenzas: N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.

Filmavimo komanda – operatorius, garsistas ir režisierius – kuria reportažą apie charizmatišką, šmaikštų ir intelektualų žudiką maniaką. Dokumentininkai fiksuoja jo kasdienybę – šeimos susibūrimus, filosofinius išvedžiojimus, poezijos skaitymus bare, įsibrovimus į svetimus namus bei, žinoma, brutalias žmogžudystes. Galiausiai atstumo neišlaikę ir objektyvumą praradę kūrėjai įsitraukia į jo žiaurią nihilistišką veiklą. 

„Nors, mano manymu, ši mokumentika yra genialiausia satyra, kritikuojanti smurto fetišizavimą kine ir medijose, tikrai jo nerekomenduoju visiems. Čia net netinka klišinė rinkodarinė etiketė „nerekomenduojama silpnų nervų žiūrovams“. Manau, vienintelis būdas žiūrėti šią šaltakraujišką juodą komediją – įjungti teorinį žvilgsnį ir išlaikyti atstumą. Programoje „Pati gražiausia apgaulė“ jis atstovauja tamsiajai, perversyviajai žiūrėjimo malonumo pusei ir radikaliausiu būdu klausia, kodėl mes mėgaujamės siaubu ar sekame žudikų maniakų istorijas, kiek esame įpratę prie mirties ekrane ir daug daugiau.“ (Ignė Smilingytė) 

Režisierė(-ius): Rémy Belvaux, André Bonzel, Benoît Poelvoorde

Aktoriai: Benoît Poelvoorde, Jacqueline Poelvoorde-Pappaert, Nelly Pappaert, Hector Pappaert, Jenny Drye, Malou Madou, Rémy Belvaux, André Bonzel

Kalba: prancūzų

Subtitrai: lietuvių, anglų