N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Pamatyk kine: Šioje šalyje nėra vietos senukams (2007)
No Country for Old Men (2007)
Žanras: Trileris, kriminalinis
Sukurta: JAV
Platintojas: KINFO.LT, VšĮ
Kino teatruose nuo: 2023-01-09
Trukmė: 2h 02 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Gūdžiame Teksaso valtijos užkampyje Vietnamo karo veteranas Levelynas Mosas (akt. J. Brolinas) netyčia suranda du milijonus dolerių. Tiesa, be didžiulės grynųjų sumos kulkų suvarpytame furgone guli keli kūnai su šautinėmis žaizdomis ir heroino krovinys. Kaubojus nusprendžia pinigus priglausti savo namuose, tačiau dviejų milijonų niekas taip paprastai iš rankų nepaleidžia... Netrukus kaitriuose Teksaso smėlynuose įsiplieskia kruvinos gaudynės. Levelyno pėdomis seka žiaurūs narkomafijos nariai ir bebaimis, nuolaidų nedarantis žudikas (akt. J. Bardemas). Savo aukas pasirenkantis tiesiog išmesdamas monetos herbą arba skaičių, į apsnūdusį miestelį jis atneša negailestingą blogį. Įsisiautėjus smurtui, žudynes desperatiškai stengiasi sustabdyti ir savo valdoms ramybę sugrąžinti norintis miestelio šerifas (akt. T. Lee Jonesas). Tačiau ramybės sugrąžinti jau nepavyks...

Kanų kino festivalio favorito pozicijas ir kritikų liaupses pelnė intriguojantis, ne taip lengvai įmenamas siužetas, juodasis humoras, už kruvinų žudynių slypinti filosofinė moralė ir įtaigi Javiero Bardemo, Tommy‘o Lee Joneso bei Kelly MacDonald vaidyba.

Amžiaus cenzas: N-16

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisieriai: Joel Coen ir Ethan Coen

Vaidina: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin, Woody Harrelson, Kelly Macdonald

Renginio metu bus fotografuojama. Organizatorių nuotraukos gali būti naudojamos renginio viešinimui socialiniuose tinkluose, interneto puslapiuose ir t.t.