N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Pamatyk kine: Kietas riešutėlis (1988)
Die Hard (1988)
Žanras: Veiksmo, nuotykių
Sukurta: JAV
Platintojas: KINFO.LT, VšĮ
Režisierius: John McTiernan
Kino teatruose nuo: 2022-12-19
Trukmė: 2h 12 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Yippee-ki-yay, motherf.....!!111!!!!11!!

Filmas, kurio pristatinėti nereikia. Legendinis filmas apie Džoną Makleiną vienam vakarui sugrįžta į FORUM CINEMAS kino ekranus Vilniuje ir Kaune!

Filmas, kuris vėliau turėjo net 4 tęsinius, išgarsino Bruce Willis iki naujų šlovės aukštumų, buvo pirmasis Alano Rickmano kino filmas (nors aktoriui jau buvo 42-ji). Legendinis reginys, kurį privaloma pamatyti kiekvienam kinomanui.

Diskusija ar šį filmą galima vadinti Kalėdiniu ar ne, trunka jau beveik 3 dešimtmečius. Ko tikrai negalima paneigti, kad tai vienas stipriausių kada nors sukurtų veiksmo filmų. Jis cituojamas daugybėje pasaulinių publikacijų ir prisimenamas kasmet.

Filmas sukurtas pagal „Niekas netrunka amžinai“ ( angl. Nothing Last Forever) knygą, o visas kūrybinis procesas nepraėjo be nuotykių ir apie juos pasakojama „Netflix“ dokumentikoje „Filmai, kurie mus sukūrė“ (angl. The Movie That Made Us) bei tam skyrė visą epizodą. Jame pasakojama, kad scenarijus buvo perrašomas bene kasnakt ir tik ryte aktoriai gaudavo atnaujintą scenarijų.

Šiemet kviečiame išvysti šį (ne)Kalėdinį filmą tik gruodžio 19 dieną FORUM CINEMAS Vilniuje ir Kaune.

Filmas bus rodomas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: John McTiernan

Vaidina: Bruce Willis, Alan Rickman, Bonnie Bedelia

Nuotraukos: © 1988 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.

Renginio metu bus fotografuojama. Organizatorių nuotraukos gali būti naudojamos renginio viešinimui socialiniuose tinkluose, interneto puslapiuose ir t.t.