N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Tarp dviejų pasaulių
Between Two Words (2021)
Žanras: Drama
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: Best Film, UAB
Vaidina: Juliette Binoche
Kino teatruose nuo: 2022-05-20
Trukmė: 1h 46 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Pragaras, vadinamas darbu. Juliette Binoche naujoje pagal tikrus įvykius sukurtoje dramoje „Tarp dviejų pasaulių“.

Marijana Vinkler (aktorė Juliette Binoche) yra pripažinta rašytoja, gyvenanti Paryžiuje ir ieškanti idėjos savo naujai knygai. Vieną dieną jos dėmesį patraukia straipsnis apie siaubingas menkai apmokamų darbuotojų darbo sąlygas viename uostamiestyje Normandijos regione šiaurės vakarų Prancūzijoje.

Marijana nusprendžia pati ten nuvykti ir, įsidarbinusi inkognito, savo kailiu išbandyti darbuotojų kasdienybę. Moteris įsidarbina valytoja kelte, kursuojančiame tarp Prancūzijos ir Anglijos. Artimiausi šeši mėnesiai Marijanai atskleidžia visiškai kitokį pasaulį – brutalų, kupiną alinančio darbo, paniekos, visiško nesiskaitymo ir nesaugumo. Kartu su grupele kitų moterų, dirbančių tokį pat darbą, Marijana susipažįsta su realybe, apie kurią iki šiol net nebuvo pagalvojusi.

Filmas sukurtas pagal tikrą istoriją – ją patyrė prancūzų rašytoja Florence Aubenas, savo išgyvenimus papasakojusi 2010 m. išleistoje knygoje „Le Quai de Ouistreham“. Drama „Tarp dviejų pasaulių“ su J. Binoche pagrindiniame vaidmenyje Lietuvoje pradedama rodyti gegužės 20 dieną.

Filmas prancūzų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Emmanuel Carrère

Vaidina: Juliette Binoche, Steve Papagiannis, Louise Pociecka, Hélène Lambert ir kt.