N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP22: Pirmoji karvė
KP22: First Cow (2019)
Žanras: Kad būtum, reikia kito.
Sukurta: Jungtinės Valstijos
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2022-03-24
Trukmė: 2h 02 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

„Paukštis mezga lizdą, voras – tinklą, o žmogus – draugystę.“ – Williamas Blake’as, „Pragaro patarlės“

Tai jautriai papasakota draugystės istorija iš nesvetingų XIX a. pradžios Oregono žemių. Otisas, mažakalbis vienišius ir gabus virėjas, ištvėrė kelionę į vakarus su kailinių žvėrelių medžiotojais. King-Liu, laimės ieškantis imigrantas iš Kinijos, pabėgo nuo persekiotojų, kaltinusių žmogžudyste. Netikėtai susitikę jie pajunta nuoširdų abipusį ryšį ir netrukus pradeda sėkmingą, bet pavojingą sausainių verslą, kuris įmanomas tik slapta dalyvaujant turtingo žemvaldžio karvei.

„Kaip tyloje stipriau suskambantis garsas, Kelly Reichard filmo tamsoje, perteikiančioje kapitalistinės Amerikos kūrimosi fizinę ir moralinę klampynę, suspindi dviejų atsitiktinai bendrakeleiviais tapusių žmonių draugystė. Filmas subtiliai klausia, kodėl šalyje, kurioje visi yra lygiaverčiai imigrantai, naujakuriai, netrunka rastis hierarchijos? Vieninteliu priešnuodžiu tampa dėmesingumas kitam, nes kitas žmogui — namai.“ (Aistė Račaitytė)

Pasaulinė premjera: Berlyno kino festivalis, Konkursinė programa, 2020 m.Apdovanojimai: Geriausias filmas, „New York Film Critics Circle“ apdovanojimai, 2020 m.

Kalba: anglų

Subtitrai: lietuvių

Režisierius: Kelly Reichardt

Aktoriai: John Magaro, Orion Lee, Toby Jones, Ewen Bremner