N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP22: Veidrodis
KP22: Mirror (2022)
Žanras: Panorama
Sukurta: Indija, Lietuva, Pietų Korėja
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2022-03-24
Trukmė: 1h 15 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Siddhantas Sarinas studijavo kiną Vokietijos ir Čekijos kino mokyklose, o šiuo metu – dokumentinio kino specialybę „DOC NOMADS“ magistro programoje. „Veidrodis“ yra jo ilgo metro debiutas.

Vieną akimirką trukęs keršto išpuolis visiems laikams pakeitė dviejų indžių gyvenimus. Kilusios iš dviejų konservatyvių šeimų Šiaurės Indijoje, filmo herojės savo gyvenimo planą jau žinojo – jis buvo nuspręstas už jas. Tačiau išgyvenusios rūgšties atakas, atstumtos visuomenės, Ritu ir Faraha ieško būdų atkurti savo gyvenimus . „Veidrodis“ – tai dviejų moterų ir nuolat persipinančių jų gyvenimų intymios akimirkos . Nors pasaulis į jas žvelgia tik kaip į tragedijos aukas, jos išties siekia gyventi spalvingą, visavertį, iššūkių kupiną gyvenimą.

„Tai puikus pavyzdys, kaip dokumentinis kinas gali tapti aktyvizmo įrankiu. Kad suvoktum bet kokios problemos mastą, pirmiausia būtina ją pažinti. Šio filmo kūrėjai žino, kad tam reikalingi ne tik faktai, bet ir forma, paliekanti vietos žiūrovo savirefleksijai ir naujo, sąmoningesnio žvilgsnio paieškai.“ (Aistė Račaitytė)

Pasaulinė premjera: Budapešto dokumentinio kino festivalis, 2022 m.

Kalba: hindi, urdų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierius: Siddhant Sarin, Debankon Singh Solanky

Aktoriai: