N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.
Pamatyk kine: Traukinių žymėjimas (1996)
Trainspotting (1996)
Žanras: Drama
Sukurta: Didžioji Britanija
Platintojas: KINFO.LT, VšĮ
Režisierius: Danny Boyle
Vaidina: Ewan McGregor
Kino teatruose nuo: 2022-03-07
Trukmė: 1h 33 min
Cenzas: N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.

Mark "Rent-boy" Renton: Choose Life. Choose a job. Choose a career.

Po 2 metų pertraukos PAMATYK KINE grįžta su filmu, nuo kurio ši renginių serija ir prasidėjo – 1996 metų „Traukinių žymėjimu“

-

Markas Rentonas jaunuolis su nedidelėmis ateities perspektyvomis ir turintis dar mažiau ambicijų ateičiai, gyvena ekonomiškai depresyviame Edinburge. Kaip ir daugelis Rentono draugų, jis priklausomas nuo heroino ir mėgaujasi narkotikų sukeliamu nebūties jausmu. Šio pomėgio finansavimas neretai įvelia Marką į jaudinančias ir netgi pavojingas situacijas, be kurių jo gyvenimas būtų tuščias ir nuobodus.

Geriausi Rentono draugai, taip pat narkomanai: Saimonas (Sick Boy) apsėstas Džeimso Bondo įvaizdžio, bando jį plagijuoti bent jau rūbais ir Danielis (Spud) atviraširdis vėpla. Rentonas su draugais dažnai leidžia laiką su Begbiu, kuris dar žinomas kaip psichopatas ant ribos ir dažnai įsivelia į konfliktines situacijas, bjaurisi narkomanais, nors pats nejaučia saiko alkoholiui.

Po daugybės nuotykių ir susidūrimų su teisėsauga, Rentonas nusprendžia mesti heroiną, išsikrausto į Londoną susiranda darbą, butą ir beveik atranda sielos ramybę. Tačiau Saimonas, Danielis ir Begbis atvykta į svečius ir Rentonas vėl įsivelia į narkotikų ir nusikaltimų liūną.

-

Filmas buvo nominuotas Oskarui už geriausiai adaptuotą scenarijų filmui ir nors nelaimėjo tapo kultiniu. Šį filmą žinojo kiekvienas!

O jei kas nebuvo skaitęs knygos ar matęs filmo tikrai girdėjo šio filmo muzikinį takelį, kuriame skamba tokie legendiniai kūriniai, kaip: Iggy Pop - Lust for Life, New Order - Temptation, Lou Reed - Perfect Day, Underworld - Born Slippy (Nuxx) ir kiti.

Amžiaus cenzas: N-18

Filmas bus rodomas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Danny Boyle

Vaidina: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller, Kevin McKidd, Robert Carlyle, Kelly Macdonald, Peter Mullan

DĖMESIO! Respiratorių dėvėjimas kino salėse yra PRIVALOMAS (nuo 6 m. amžiaus) viso seanso seanso metu, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.