N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
LRT kino premjera: Williams metodas
LRT premiere: King Richard (2022)
Žanras: Drama, biografinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Vaidina: Will Smith
Kino teatruose nuo: 2022-02-24
Trukmė: 2h 24 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Tikra, dar negirdėta istorija apie žmogų, užauginusį teniso pasaulį sudrebinusias čempiones. Filmas nominuotas net 6 „Oskarams“ įskaitant už Geriausią filmą, Geriausią aktorių (Will Smith) ir Geriausią dainą kino filmui (Beyonce).

Iš skurdaus rajono kilusio Richard‘o Williams‘o nepalaužiamas ryžtas ir tikėjimas padovanojo pasauliui dvi visiems laikams teniso pasaulį pakeitusias čempiones: Venus ir Sereną Williams. Itin aiškiai įsivaizduodamas savo dukrų ateitį ir naudodamas netradicinius treniruočių metodus, jis dar prieš dukroms gimstant surašė beveik 80-ies puslapių planą, kuriame buvo numatyta viskas – nuo dukrų auklėjimo ir treniruočių planų iki smulkiausių priemonių ir sąlygų, kurios padėtų pasiekti užsibrėžtą tikslą.

Atsisakydamas sustoti prieš bet kokias kliūtis, ignoruodamas aplinkinių pašaipas ir nuolat įrodydamas, kad jo kritikai buvo neteisūs, Richard‘as Williams‘as žingsnis po žingsnio atvedė savo dukras į sporto Olimpą.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Reinaldo Marcus Green

Vaidina: Will Smith („Ieškantys laimės“, „Užslėptas grožis“, „Pašėlę vyrukai amžiams”, „Septynios sielos”), Jon Bernthal („Le Manas'66. Plento karaliai”), Andy Bean („Tas. Antroji dalis“), Kevin Dunn („Transformeriai”), Craig Tate.

DĖMESIO! Respiratorių dėvėjimas kino salėse yra PRIVALOMAS (nuo 6 m. amžiaus) viso seanso seanso metu, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.