N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Moonfall: mėnulio kritimas
Moonfall (2022)
Žanras: Veiksmo, nuotykių, fantastinis
Sukurta: JAV, Kinija, Didžioji Britanija
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2022-02-04
Trukmė: 2h 10 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Kino teatrų hitų „Nepriklausomybės diena“, „2012-ieji“ ir „Diena po rytojaus“ režisieriaus Rolando Emmericho naujausiame filme paslaptinga jėga priverčia Žemės palydovą iškrypti iš įprastinės orbitos ir Mėnulis ima artėti prie mūsų planetos. Žemę užgriūva vis didėjantys kataklizmai, o Mėnuliui vis labiau artėjant, tampa aišku, kad gyvybei gresia visiškas išnykimas.

Tačiau buvusi astronautė ir dabartinė NASA darbuotoja Džo Fauler įsitikinusi, kad žino, kaip išvengti katastrofos. Bėda, kad jos niekas neklauso – išskyrus dabar jau nebedirbantį kolegą astronautą Brajaną Harperį ir konspiracijos teorijų mėgėją K. C. Hausmeną.

Panikai apėmus visą pasaulį ir likus vos kelioms savaitėms iki momento, kai mėnulis įsirėš į Žemę, atskalūnų trijulė sugeba susiorganizuoti galimai paskutinę žmonių misiją į kosmosą. Nukreipę raketos kursą į mėnulį, Džo, Brajanas ir Hausmenas išskrenda pasitikti savo ir visos žmonijos lemties. Trijulė dar nenutuokia, kad šios pavojų kupinos kelionės pabaigoje jų laukia stulbinantis atradimas.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Roland Emmerich („Nepriklausomybės diena“, „2012-ieji“, „Diena po rytojaus“)

Scenarijus: Spenser Cohen („Extinction“), Roland Emmerich, Harald Kloser („2012”, „10 000 metų prieš Kristų”)

Vaidina: Halle Berry („Džonas Vikas 3”, „Kingsman. Aukso ratas”, „Iksmenai“), Patrick Wilson („Išvarymas“, „Midvėjaus mūšis“, „Akvamenas“, „Anabelė“, „Prometėjas“), John Bradley („Sostų karai“), Michael Peña („Narcos: Mexico“, „Košmarų sala“), Donald Sutherland („Ad Astra“, „Bado žaidynės“)

DĖMESIO! Respiratorių dėvėjimas kino salėse yra PRIVALOMAS (nuo 6 m. amžiaus) viso seanso seanso metu, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.