N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.
Japonijos kino festivalis 2021: Legenda apie Narajamą
Japonijos kino festivalis 2021: The Ballad of Narayama (1983)
Žanras: Drama
Sukurta: Japonija
Platintojas: Japonijos ambasada
Kino teatruose nuo: 2021-11-21
Trukmė: 2h 10 min
Cenzas: N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.

Režisierius Shohei Imamura yra vadinamas vienu iš Japonijos kino Naujosios bangos formuotojų, metusių iššūkį tradiciniam kinui ir ėmusių kurti temomis, anksčiau laikytomis tabu: erotika ir seksualumas, smurtas, diskriminacija. Skirtingai negu kino klasikai Y.Ozu ir K.Mizoguchi, savo filmuose Sh.Imamura nesiekė subtiliai kuriamos estetikos, priešingai - vaizdavo ne tokių patrauklių ir savo trūkumais žmogiškų personažų gyvenimo epizodus. Jo filmas „Legenda apie Narajamą“, Kanų kino festivalyje 1983 m. pelnęs „Auksinės palmės šakelę“, jau buvo rodytas Japonijos kino festivalio metu 2012 m. ir yra neblogai pažįstamas Lietuvos žiūrovams. Sukrečiantis filmas narplioja gyvenimo ir mirties, žmoniškumo, vaikų ir tėvų tarpusavio santykių temas.

Filmas nukelia į 19 a. vid. šiaurės Japonijos kaimelį, kuriame dėl nuolatinio skurdo ir bado gyvuoja paprotys 70 m. amžiaus sulaukusius senolius išnešti mirčiai į kalnus. Su savo lemtimi susitaikiusi ir filosofiškai į gyvenimą žvelgianti pagrindinė filmo herojė 69-erių metų Orin (Sumiko Sakamoto) ruošiasi išėjimui, tačiau prieš tai dar nori sutvarkyti šeimos reikalus bei apvesdinti savo našlį sūnų (Ken Ogata), kuriam itin skaudu atsisveikinti su motina.

Nemokami bilietai platinami tos dienos seansui likus 1 val. iki filmo pradžios kino teatro kasose.

Seansas vyks: Lapkričio 21 d. 18:30 val. Vilniaus „Forum Cinemas Vingis“ ir Lapkričio 26 d. 20:40 val.

Kauno „Forum Cinemas“

Režisierius: Shōhei Imamura

Originali filmo kalba: japonų k.

Subtitrai: lietuvių k., anglų k.

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Medicininių kaukių ar respiratorių dėvėjimas uždarose patalpose yra PRIVALOMAS, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.

©Imamura Productions TOEI COMPANY, LTD.