N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
PASIKLYDĘ EKRANE kino klasika: AKIRA
Akira (1988)
Žanras: Veiksmo, animacija
Sukurta: Japonija
Platintojas: Kino Kults, SIA
Kino teatruose nuo: 2021-11-30
Trukmė: 2h 04 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

1988 metais Japonijoje įvyko vieno iš įtakingiausių visų laikų anime stiliaus filmų – „Akira“ (angl. „Akira“) premjera, kuriam scenarijų parašė ir jį surežisavo Katsuhiro Otomo. Filmas buvo paremtas jo paties dar 1982 metais publikuotu manga komiksu ir savo pasirodymo kino ekranuose laikais sulaukė milžiniško pasisekimo tiek tėvynėje, tiek ir už jos ribų.

Ir dabar, praėjus daugiau nei trims dešimtmečiams nuo premjeros, legendinis filmas 2020 metais buvo visiškai restauruotas į 4K rezoliuciją, kurią žiūrovai galės išvysti jau lapkričio 30 dieną visuose „Forum Cinemas“ kino teatruose.

Maža to, Vilniaus „Vingis“ kino teatre bus surengtas specialus kino blogerių „Pasiklydę ekrane“ renginys, kuriame įvyks diskusija su animatoriumi, animacijos ir kino entuziastu bei animacinės studijos „Meinart“ direktoriumi Meinardu Valkevičiumi. Taip pat, renginio metu žiūrovai galės laimėti puikius prizus, kuriuos įsteigė rėmėjai.

Dėmesio! Filmas bus rodomas japonų kalba su angliškais subtitrais.

„Forum Cinemas Vingis“ renginio programa:

18:30 – Atidaromos durys

19:00 – Diskusija su svečiu ir prizų dalybos

19:30 – 21:34 – Filmo „Akira“ peržiūra

21:35 – Pabaiga

Renginio rėmėjai: „Sushi Masters“, „KuroNeko“ ir „Chazz Chips“.

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Medicininių kaukių ar respiratorių dėvėjimas uždarose patalpose yra PRIVALOMAS, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.