Įvairaus amžiaus žiūrovams
TAVO VAIKAS sekmadienio kinas: Enkanto (dubliuotas)
TAVO VAIKAS sunday cinema: Encanto (dubbed) (2021)
Žanras: Animacija
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2021-11-28
Trukmė: 1h 39 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

TAVO VAIKO sekmadienio kine – spalvingas 60-tasis „Disney“ studijos animacinis filmas ENKANTO

Magijos, stebuklų, nuotykių, spalvų ir užburiančios muzikos pliūpsnis – tai „Enkanto“! Naujausias „Disney“ kino studijos animacinis filmas, kuris pokštų ir emocijų lavina sužavės tiek mažus, tiek didelius. O jei lapkričio 28 d. ateisite filmo žiūrėti į žurnalo ir portalo TAVO VAIKAS sekmadienio kino seansus, netrūks ir staigmenų!

„Su visa šeima reikia žiūrėti naujausią „Disney“ šedevrą, nes „Enkanto“ kaip nė vienas kitas animacinis filmas parodo šeimos stiprybę“, – kartoja kino kritikai. Ir pabrėžia, kad „Disney“ studija dar kartą įrodė, kad yra laimės pojūtį dovanojančio animacijos stebuklo virtuozai. Nepaisant to, kad šįsyk įžengė į jiems nepažįstamą Lotynų Amerikos kultūrinę erdvę.

„Enkanto“ istorija mus perkelia į nedidelį miestelį Kolumbijos kalnuose, kur laimingai gyvena Madrigalų šeima savo magišką pasaulį vadindami Enkanto: ispanų kalba žodis ‘encanto’ reiškia žavesį. Iš tiesų Madrigalų šeimos namai kupini žavingų stebuklų! Kiekvienas šeimos narys apdovanotas unikalia galia: kas gali išgydyti, kas suprasti gyvūnų kalbą, kas pakelti didžiausius nešulius, kas dovanoti šypseną ir laimės pojūtį kiekvienam sutiktajam ir t.t.

Iš visos šeimos tik viena Mirabelė neturi jokios išskirtinės galios, ji – labai visų mylima, bet paprasta kaip visi žmonės. Tačiau Enkanto magija po truputį ima eižėti ir Mirabelė supranta, kad ji vienintelė gali išgelbėti savo šeimą ir nuostabų jos pasaulį.

Magišką „Enkanto“ istoriją sukūrė Baironas Hovardas (Byron Howard), kuris animacijos pasauliui dovanojo tokius pasakojimus kaip „Ilgo plauko istorija“ ir „Zootropolis“. Į ekraną Baironui pasakojimą padėjo perkelti režisierius Džaredas Bušas (Jared Bush), kuris, beje, pirmasis „Disney“ studijai pasiūlė žvelgti plačiau į pasaulį ir skirtingas kultūras – būtent Džaredas sukūrė fantastišką pasakojimą apie maorius „Vajana“.

Atskiro paminėjimo nusipelno „Enkanto“ muzika: ją specialiai filmui sukūrė „Emmy“, „Grammy“ ir „Tony“ apdovanojimų laureatas Lin-Manuel Miranda, filme skamba ir lotynų „Grammy“ laureato Karlo Vive (Carlos Vives) dainos.

„Enkanto“ pirmiesiems seansams Lietuvoje dar daugiau magijos suteiks žurnalas ir portalas TAVO VAIKAS: lapkričio 28 d. (sekmadienį) žemiau išvardinti išskirtiniai seansai kino centruose „Forum Cinemas“ bus kupini staigmenų žiūrovams. Tad iki susitikimo sekmadienio kine!

Lapkričio 28 d. TAVO VAIKO sekmadienio kino seansai su staigmenomis vyks:

• 10.15 val. Vilniaus „Forum Cinemas Akropolis“, LUXE salėje

• 12.10 val. Vilniaus „Forum Cinemas Vingis“

• 11.40 val. Kauno „Forum Cinemas“ (Akropolis), iSense salėje

• 12.30 val. Klaipėdos „Forum Cinemas“ (Akropolis)

• 12.30 val. Šiaulių „Forum Cinemas“ (Akropolis)

Filmas dubliuotas lietuviškai, be subtitrų.

Režisavo: Jared Bush („Zootropolis“, „Vajana“) bei Byron Howard („Zootropolis“, „Ilgo plauko istorija“)