N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
SCA'21: Planeta
SCA'21: El planeta (2021)
Žanras: Kertant Europą
Sukurta: Ispanija, JAV
Platintojas: Europos šalių kino forumas SCANORAMA
Kino teatruose nuo: 2021-11-04
Trukmė: 1h 22 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Leonora – šiuo metu darbo neturinti menininkė – gyvena su motina Ispanijoje, kur trumpam atsikraustė po tėvo mirties. Motina niekada nedirbo, tad netekusi vyro prarado ir pinigų šaltinį. Bute jau atjungtas šildymas, tuoj atjungs ir elektrą, bet motina nelabai liūdi: pramogauja ir į skolą perkasi prabangius drabužius ir maistą. Abi žino, kad tai negalės tęstis amžinai. Abiem nė motais. „Planeta“ – tai melancholiškas ir kartu labai juokingas dukros ir motinos santykių epizodas, estetiškai balansuojantis tarp Jimo Jarmuscho ir ankstyvųjų Woody Alleno kūrinių.

Amalia Ulman yra Niujorke reziduojanti ispanų ir argentiniečių kilmės menininkė. Savo darbais ji dažniausiai siekia ištrinti ribą tarp autoriaus ir meno kūrinio, sąmojingai kritikuoja vartotojiškumo ir tapatybės santykį.

After her father’s death, Leo returns to her hometown of Gijón, Spain, where her mother is on the verge of eviction. The two scheme their next meal by selling personal items online and running up tabs based on extensive lies. Their familial bond over common tragedy strengthens as evident doom nears.

Amalia Ulman is an Argentinian/Spanish artist based in New York City. Her works, which are primarily voiced in the first person, blur the distinction between the artist and the object of study, often creating humorous, gentle deceptions while exploring class imitation and the relationship between consumerism and identity.

Festivaliai / Festivals

Sandanso kino festivalis – tarptautinė konkursinė programa

Sundance Film Festival – International Competition

Režisierė / Director:

Amalia Ulman

Scenarijaus autorė / Screenplay:

Amalia Ulman

Operatorius / Cinematography:

Carlos Rigo Bellver

Kompozitorius / Music:

Chicken

Prodiuseriai / Producers:

Amalia Ulman, Kathleen Heffernan, Kweku Mandela

Vaidina / Cast:

Amalia Ulman, Ale Ulman, Saoirse Bertram, Zhou Chen, Nacho Vigalondo