N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.
SCA'21: Teisingumo raiteliai
SCA'21: Retfærdighedens ryttere (2021)
Žanras: Naujienos iš šiaurės
Sukurta: Danija
Platintojas: Europos šalių kino forumas SCANORAMA
Kino teatruose nuo: 2021-11-04
Trukmė: 1h 56 min
Cenzas: N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.

Kai kariškio Markuso žmona tragiškai žūsta traukinio katastrofoje, jam tenka grįžti namo rūpintis savo paaugle dukra. Netrukus jo gyvenime atsiranda ir matematikas Otas su draugais. Jis irgi buvo to traukinio keleivis ir yra įsitikinęs, kad katastrofa nebuvo tik nelaimingas atsitikimas. Vyrai imasi savarankiško tyrimo. Naujasis Anderso Thomo Jenseno filmas – juoda keršto komedija apie solidarumą, atsitiktinumus ir gyvenimo prasmę.

Andersas Thomas Jensenas yra danų scenaristas ir režisierius. Jo trumpametražiai filmai „Ernstas ir šviesa“ (1996), „Vilko gauja“ (1997) ir „Rinkimų naktis“ (1998) buvo nominuoti „Oskarams“, o pastarasis apdovanojimą ir laimėjo. 2000 m. jis sukūrė savo pirmąjį vaidybinį filmą „Mirgančios šviesos“. Po „Adomo obuolių“ (2005) jis padarė 10 metų režisūros pertrauką, o tada grįžo su „Vyrais ir viščiukais“ (2015). „Teisingumo raiteliai“ (2021) – jo naujausias darbas.

Markus has to go home to his teenage daughter, Mathilde, when his wife dies in a tragic train accident. It seems to be plain bad luck - until the mathematics geek Otto shows up. Otto was also a passenger on the wrecked train. He is convinced someone must have been behind it. Anders Thomas Jensen's new comedy is a modern fable about solidarity, the randomness of the universe ... and, well, the meaning of life.

Anders Thomas Jensen is a Danish screenwriter and director. His short films Ernst & the Light (1996), Wolfgang (1997) and Election Night (1998) were nominated for an Oscar, and the latter won the award. In 2000 he made his first feature film, Flickering Lights. After Adam’s Apples (2005), he took a 10-year break from directing, before returning with Men & Chicken (2015). Riders of Justice (2020) is his fifth feature film.

Festivaliai / Festivals

Roterdamo tarptautinis kino festivalis – atidarymo filmas

Danijos nacionaliniai kino apdovanojimai „Robertai“ – geriausia aktorė, geriausias antro plano aktorius, geriausias originalios muzikos takelis, geriausi vizualieji efektai

International Film Festival Rotterdam – Opening Film

Danish Film Awards (Robert) – Best Actress, Best Supporting Actor, Best Original Score, Best Visual Effects

Režisierius / Director: Anders Thomas Jensen

Scenarijaus autorius / Screenplay: Anders Thomas Jensen

Operatorius / Cinematography: Kasper Tuxen

Kompozitorius / Music: Jeppe Kaas

Prodiuseriai / Producers: Markus Waltå, Erik Hemmendorff, Eliza Jones, Sarah Goldberger

Vaidina / Cast: Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Andrea Heick Gadeberg, Lars Brygmann