N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Kibirkščiuojantis Luiso Veino gyvenimas
The Eletrical Life of Louis Wain (2021)
Žanras: Drama, biografinis
Sukurta: Didžioji Britanija
Platintojas: VLG filmai, UAB
Kino teatruose nuo: 2021-10-22
Trukmė: 1h 51 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Biografinė drama „Kibirkščiuojantis Luiso Veino gyvenimas“ žiūrovą kviečia vizitui į XIX amžių. Istorijos epicentre – dailininkas Luisas Veinas (akt. Benedict Cumberbatch) – neįtikėtinai talentingas, savotišką gyvenimo būdą propaguojantis aristokratas. Palaikomas žmonos Emily (akt. Claire Foy), purvinu gatvės gyvūnu laikytas kates dailininkas pavertė populiariausiu ir geidžiamiausiu augintiniu – jo išgarsintos katės piešiniuose linksminasi, šoka, eina į mokyklą, apsipirkinėja ir kas rytą keliauja į darbą. Tačiau už gyvenimo džiaugsmą ir grožį skleidžiančių L. Veino piešinių slypi skausminga dailininko asmeninio gyvenimo ir meilės istorija, verta kino ekrano.

Įspūdingas aktorių žvaigždynas: Benedict Cumberbatch, Claire Foy, Olivia Colman, Taika Waititi, Toby Jones ir atlikėjas Nick Cave spalio 22-ąją susitinka įspūdingoje istorijoje „Kibirkščiuojantis Luiso Veino gyvenimas“, pasakojančioje kaip vieno dailininko teptukai pasaulį privertė eiti iš proto dėl jo piešiniuose vaizduojamų kačių.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Will Sharpe

Scenarijus: Simon Stephenson, Will Sharpe

Vaidina: Benedict Cumberbatch, Claire Foy, Olivia Colman, Taika Waititi, Nick Cave, Toby Jones

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Medicininių kaukių ar respiratorių dėvėjimas uždarose patalpose yra PRIVALOMAS, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.