N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Mergina ir voras (Kino programa „Lokys, liūtas ir šakelė“)
Das Mädchen und die Spinne (2021)
Žanras: Drama
Sukurta: Šveicarija
Platintojas: A-One Films Baltic, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2021-10-05
Trukmė: 1h 39 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Berlyno kino festivalyje kritikų „Fipresci“ prizu apdovanotas filmas – sinefiliškas desertas, pasiilgusiems kokybiško nepriklausomo kino. Liza išsikrausto iš buto, kuriame gyveno su savo kambarioke Mara. Pakuojamos dėžės, pažindamasi su naujais kaimynais ir atsisveikinama su senaisias – banalūs kasdienybės ritualai, talentingų režisierių dueto rankose virstantys meilės, ilgesio, išsiskyrimo nerimo ir pavydo simboliais. Visi filmo veikėjai flirtuoja vienas su kitu taip, kaip režisieriai flirtuoja su savo žiūrovais – erzindami, kurdami intrigą, palikdami atvirus klausimus ir norą sužinoti daugiau.

Filmas vokiečių kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisieriai: Ramon Zürcher ir Silvan Zürcher

Vaidina: Henriette Confurius, Liliane Amuat, Ursina Lardi

Kino programa „Lokys, liūtas ir šakelė“, rodysianti atrinktus Berlyno, Venecijos ir Kanų kino festivalių filmus, vyks spalio 5–10 dienomis.

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Medicininių kaukių ar respiratorių dėvėjimas uždarose patalpose yra PRIVALOMAS, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.