N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Opera'21: Pelenė
Opera'21: Cinderella (2021)
Žanras: Metropolitan Opera
Platintojas: Forum Cinemas Lithuania OÜ Lietuvos filialas
Kino teatruose nuo: 2022-01-01
Trukmė: 1h 47 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Šarlio Pero pasakos motyvais sukurta opera pasakoja vieną geriausiai pažįstamų pasakų siužetų istorijoje – apie nelaimingą mergaitę Pelenę, po motinos mirties tėvui vedus antrąkart, gyvenančią piktos pamotės ir dviejų išpaikintų įseserių priespaudoje. Karalystėje paskelbus ypatingą puotą, kurios metu princas išsirinks sau nuotaką, Liusetės (toks tikrasis Pelenės vardas) pamotė ir dvi jos dukros pasiryžta padaryti bet ką, kad tik kristų princui į akį. Joms išvykus, Pelenei pasirodo geroji fėja krikštamotė, burtų pagalba aprengia merginą gražiausiais rūbais ir apauna stebuklingomis krištolinėmis kurpaitėmis, dėl kurių jos niekas nepažins. Prigrasinusi grįžti namo iki vidurnakčio (nes tada nustos veikę burtai), fėja išleidžia Pelenę į puotą. Joje Liusetė sužavi visus svečius, o svarbiausia – princą, kurio širdis iškart supranta, kad paieškos pasibaigė. Tačiau jam nespėjus susipažinti su nuostabiąja viešnia, laikrodžiui mušant vidurnaktį, gražuolė dingsta.

Namuose, nebegalėdama žiūrėti, kaip kenčia tėvas, Liusetė pabėga. Nakčiai ji sustoja pailsėti po stebuklingu fėjos medžiu, po kuriuo ilsisi ir princas. Įsimylėjėliai vienas kitą atpažįsta pagal balsą ir prisiekia amžiną meilę. Ryte atsipeikėjusi savo lovoje, Liusetė nebežino, ar pasimatymas su princu buvo tiesa, ar sapnas. Visos abejonės išgaruoja pasklidus žiniai, kad visos karalystės merginos privalo atvykti į rūmus pasimatuoti krištolinės kurpaitės. Toji, kuriai kurpaitė tiks, taps princo žmona. Vienas kitą vėl atradusių Liusetės ir princo meilę galų gale pripažįsta net ir jos piktoji pamotė bei įseserės.

Dirigentas: Emmanuel Villaume; Atlikėjai: Isabel Leonard, Jessica Pratt, Emily D’Angelo, Stephanie Blythe, Laurent Naouri.

Trukmė: 1 valandos 47 minutės (be pertraukų)

HD rezoliucijos vaizdo ir garso transliacija vyksta palydoviniu bei internetiniu ryšiu, todėl yra pakankamai sudėtingas procesas. Nepriklausomai nuo turimos modernios „Forum Cinemas“ technikos, galimi vaizdo ir garso trukdžiai. Transliuotojų vardu iš anksto atsiprašome už nepatogumus.

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 12 metų ir 2 mėnesių GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Medicininių kaukių ar respiratorių dėvėjimas uždarose patalpose yra PRIVALOMAS, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.