N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Opera'21: Euridikė
Opera'21: Eurydice (2021)
Žanras: Metropolitan Opera
Platintojas: Forum Cinemas Lithuania OÜ Lietuvos filialas
Kino teatruose nuo: 2021-12-04
Trukmė: 3h 03 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Medicininių kaukių ar respiratorių dėvėjimas uždarose patalpose yra PRIVALOMAS, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.

Orfėjo ir Euridikės istorija žinoma daugeliui: gedėdamas mirusios žmonos, Orfėjas savo muzika suminkštino dievų širdis, kurie jam patarė pabandyti atgauti Euridikę iš mirusiųjų karalystės savo dainomis. Nusigavęs į į požemio karalystę, Hado ir Persefonės valdas, Orfėjas ir juos užbūrė savo muzika – jam buvo leista susigrąžinti Euridikę į gyvųjų pasaulį. Tačiau su viena sąlyga – kad einant iš mirusiųjų karalystės, Euridikė seks iš paskos, o Orfėjas visos kelionės metu į ją neatsisuks. Orfėjas sutiko, tačiau pakeliui nesusilaikė, atsisuko pasižiūrėti į mylimą žmoną ir taip ją prarado dar kartą.

Ši tragiška įsimylėjėlių istorija kūrėjus jaudino nuo senų senovės – daugiau nei 20 kompozitorių Orfėjo tema yra sukūrę operų, baletų ir simfoninių veikalų (garsiausia jų, ko gero, yra Kristofo Vilibaldo Gliuko 1762-ųjų opera). Kuo išskirtinis jauno, kylančio amerikiečių kompozitoriaus Metju Okoino kūrinys – kad istorija jame papasakota ne Orfėjo, o Euridikės lūpomis. Pagrindu operai tapo 2003 m. amerikiečių dramaturgės, eseistės ir profesorės Sarah‘os Ruhl pjesė „Euridikė“, pagal kurią autorė pati parašė ir operos libretą. Naujojo pastatymo režisiere tapo jau penktąją savo Metropoliteno operą režisuojanti Mary Zimmerman. Pagrindinį tragiško likimo Euridikės vaidmenį atlieka kylanti JAV operos žvaigždė, sopranas Erin Morley.

Dirigentas: Yannick Nézet-Séguin; Atlikėjai: Erin Morley, Jakub Józef Orliński, Barry Banks, Joshua Hopkins, Nathan Berg.

Trukmė: 3 valandos 3 minutės (1 pertrauka)

HD rezoliucijos vaizdo ir garso transliacija vyksta palydoviniu bei internetiniu ryšiu, todėl yra pakankamai sudėtingas procesas. Nepriklausomai nuo turimos modernios „Forum Cinemas“ technikos, galimi vaizdo ir garso trukdžiai. Transliuotojų vardu iš anksto atsiprašome už nepatogumus.