N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.
Mažas pasaulis
Small World (2021)
Žanras: Veiksmo, drama
Sukurta: Lenkija
Platintojas: Kinostar Filmverleih GmbH
Kino teatruose nuo: 2021-09-17
Trukmė: 1h 57 min
Cenzas: N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.

Prekyba žmonėmis yra dinamiškiausiai besivystanti nusikalstamumo šaka šiandieniniame pasaulyje. Kiekvienais metais 1,5 mln. vaikų parduodami seksualiniam išnaudojimui, elgetavimui, prekybai organais ar ritualams. Filmas „Mažas pasaulis“ sukurtas apie vieną tokių vaikų. Scenarijus parašytas remiantis dokumentais.

Filmo režisierius Patrykas Vega nori, kad šis filmas būtų „post-scream“, kuriame įvairių šalių aktoriai galėtų susivienyti prieš prekybą vaikais visame pasaulyje. Tačiau režisierius norėtų pabrėžti, kad jam labai svarbu nerodyti žiaurių vaikų, su kuriais netinkamai elgiamasi, vaizdų.

Istorija prasideda Lenkijoje, kur viename vietiniame miestelyje dingsta keturių metų mergaitė. Netrukus jos mama išsiaiškina, kad jos dukrą pagrobė rusų mafija. Moteris skuba link sienos perėjimo punkto, bandydama išgelbėti savo vaiką, tačiau ją už greičio viršijimą sustabdo policininkas Robertas Gocas. Dėl tokio policijos įsikišimo moteris pavėluoja ir pagrobta mergaitė atsiranda kitoje rytinės sienos pusėje. Netrukus Robertas, kuris jaučiasi kaltas, kad nesugebėjo sustabdyti pagrobėjų, įsitraukia į tarptautinio masto tyrimą, siekdamas surasti mergaitę.

Po kelių metų pagrobtosios Olos pėdsakas aptinkamas Rusijoje. Atsitiktinai išaiškinus vieną pedofilą, savo penkis vaikus auginantį rusą, Robertas atvyksta į Rusiją, tačiau įtariamasis paleidžiamas į laisvę. Robertas seka įtariamąjį, bet ir vėl atvyksta per vėlai - rusas parduoda vaikus nusikalstamai grupuotei iš Moldovos.

Kitas pėdsakas atveda Robertą į JK. Po tragiškos vienos nepilnametės mergaitės mirties policija aptinka pėdsaką, nuvedusį į vieną butą Jungtinėje Karalystėje. Bute jis randa fotografą ir paslaptingą jauną merginą Kandy, kuris kaip vėliau išaiškėja, yra jo ieškoma Ola. Mergina pabėga, o sulaikytas fotografas paleidžiamas įsikišus įtakingai menininkei Džasminai. Robertas jaučia, kad įstatymas yra bejėgis. Perėmęs tyrimą į savo rankas, jis galiausiai nueina paslaptingą vakarėlį, tamsų maskaradą, kur maži vaikai naudojami okultiniams ritualams. Tačiau per tą vakarėlį Roberto kaukė nuplėšiama, Kandy vėl pagrobiama ir parduodama, šį kartą į Aziją.

Kitus keturis metus Robertas ieško mergaitės Tailande. Iš Lenkijos pagrobta mergina palaiko santykius su Džonu, kuris ją atvežė iš JK. Robertas randa Kandy, bet ji nenori grįžti į Lenkiją. Situacija pasikeičia, kai mergina pastoja, Džonas ją verčia daryti abortą, bet ji atsisako. Robertas padeda merginai pasislėpti, Lenkijos ambasadoje gauna jai pasą ir bilietą skristi į Lenkiją. Mergina laimingai sugrįžta į savo šalį po 12 metų, o Robertas nusprendžia baigti tyrimą JK. Jis vėl apsilanko paslaptingame kaukių vakarėlyje, apgauna apsaugos darbuotojus ir pradeda šaudyti iš automato į ten buvusius žmones. Tada jis išlaisvina dešimtis vaikų, padeda jiems pabėgti iš namo. Dabar jais rūpinasi policija.

Filmas anglų arba lenkų kalba, su lietuviškais subtitrais.

Amžiaus cenzas: N-18

Režisierius: Patryk Vega

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Medicininių kaukių ar respiratorių dėvėjimas uždarose patalpose yra PRIVALOMAS, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.