N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Prabudimas
Awaken (2020)
Žanras: Dokumentika
Sukurta: JAV, Jungtiniai Arabų Emyratai
Platintojas: Best Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2021-07-23
Trukmė: 1h 22 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Beveik 40 pasaulio šalių. 5 metai filmavimo. Kvapą gniaužiantys vaizdai ir nepamirštami įspūdžiai juostoje „Prabudimas“.

Nuo liepos 23 d. Lietuvoje pradedamas rodyti filmas „Prabudimas“ – neeilinė juosta. Tai – ir kvapą gniaužianti pažintinė kelionė aplink pasaulį; ir meditacinė patirtis, stebint nepakartojamus Žemės stebuklus; ir atsipalaidavimas gėrintis dar nematytais užburiančiais vaizdais; ir neprilygstama atgaiva sielai, nualintai pusantrų metų karantino.

Didžiulės kantrybės ir pasišventimo pareikalavusi juosta buvo filmuojama daugiau nei penkerius metus beveik 40-yje pasaulio valstybių. Už kadro skambantis švelnus ir raminantis žaviosios Liv Tyler balsas lydi žiūrovą šioje neužmirštamoje kelionėje nuo Švedijos iki Butano, nuo Japonijos iki Jemeno, nuo virš Tailando kylančių tūkstančių ugnies žibintų iki kvapą gniaužiančio Bolivijos „Aukso karnavalo“, nuo su kormoranų pagalba žvejojančių kinų iki paslaptingų Baltarusijos moterų atliekamų ritualų.

Visur prasiskverbianti kameros akis atskleidžia stebuklingą žmogaus ryšį su gamta ir nuolat besivystančiomis technologijomis; papasakoja apie kiekvieno iš mūsų santykį su artimiausia aplinka ir parodo mūsų vietą neaprėpiamoje Visatoje. Stulbinančios „time-lapse“, oro ir povandeninio filmavimo technikos leidžia išvysti šį pasaulį tokį, kokio dar niekuomet neteko matyti.

„Prabudimo“ režisierius Tom‘as Löwe‘as gimė Pietų Kalifornijoje. Jis yra buvęs kareivis, kovojęs 1991 m. Persijos įlankos kare. Sugrįžęs namo atsidavė fotografijai ir 2010 m. laimėjo „metų astronomijos fotografo“ titulą. T. Löwe‘as yra didžiausios „time-lapse“ gerbėjų bendruomenės internete Timescapes.org įkūrėjas.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Tom Löwe.