N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Kvepalai
Les parfums (2020)
Žanras: Komedija, drama
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: Best Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2021-07-16
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Anė Valberg (aktorė Emmanuelle Devos) kažkada buvo tikra kvepalų industrijos pažiba. Išskirtinę uoslę ir neeilinį talentą turinti moteris kūrė didžiulės sėkmės sulaukiančius kvepalus ir pati galėjo rinktis, su kuo nori dirbti. Tačiau vieną dieną nutinka pats baisiausias dalykas parfumeriui: Anė praranda uoslę.

Nors užsakymai staigiai išsenka (gandai mados industrijoje sklinda itin greitai), prisitaikyti prie naujos realybės Anei sekasi kur kas sunkiau. Pripratusi prie pagyrų ir liaupsių, savanaudiška, temperamentinga ir arogantiška moteris ir toliau elgiasi kaip diva, nekreipdama dėmesio į aplinkinių jausmus bei norus. Jai atleidus jau kelintą asmeninį vairuotoją, likimas ją suveda su Giljomu (akt. Grégory‘is Montel‘is). Sudėtingą skyrybų procesą išgyvenantis vyras tiesiog privalo išlaikyti šį darbą, jei nori ir toliau matytis su savo dešimtmete dukra.

Sunkiai pakęsdami vienas kitą, tačiau priversti bendradarbiauti, Anė ir Giljomas pamažu ima keistis. Kasdien vienas apie kitą sužinodami kažką naujo, jie ima geriau pažinti ir patys save. O kadangi nė vienas nepasižymi itin išlavintu gebėjimu patylėti, jų pastebėjimai, komentarai ir replikos, nors ir ne visuomet malonios, atveria akis dėl dalykų, apie kuriuos niekas kitas jiems niekuomet nėra užsiminęs.

Nauja puiki prancūziška komedija apie tarpusavio santykius, vidines baimes, džiaugsmą ir gyvenimo grožį. „Kvepalai“ Lietuvos kino teatruose startuoja liepos 16 dieną.

Filmas prancūzų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Grégory Magne

Vaidina: Emmanuelle Devos, Grégory Montel, Zelie Rixhon, Pauline Moulène, Gustave Kervern, Sergi López, Sacha Bourdo, Lisa Perrio ir kt.