N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Amžinoji šviesa
Amžinoji šviesa (1987)
Žanras: Drama
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Lietuvos kino centras prie Kultūros ministerijos
Režisierius: Algimantas Puipa
Kino teatruose nuo: 2021-06-29
Trukmė: 1h 25 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Lietuvos kino centras kviečia į restauruoto ir šiuolaikiniams kino ekranams pritaikyto lietuvių kino klasikos filmo AMŽINOJI ŠVIESA (1987) premjerą!

Šiais metais filmo režisierius Algimantas Puipa mini 70-ąjį jubiliejų šia proga filmas bus pristatytas 10-tyje Lietuvos miestų.

Išskirtinė premjera vyks tik birželio 29 d., antradienį, FORUM CINEMAS Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose.

Seansas nemokamas! Bilietų išdavimas 1 val. prieš seansą iš bilietų kasų.

Filmas lietuvių kalba, be subtitrų.

Rimanto Šavelio apysakos motyvais sukurta A. Puipos „Amžinoji šviesa“ tai – vienas gražiausių režisieriaus darbų ir originaliausių lietuviškų filmų, drąsiu pasisakymu ženklinęs lietuviško kino laisvėjimo nuo sovietinės cenzūros pirmuosius metus.

Filmo veiksmas nukelia į Lietuvos pamario kaimą, kuriame susipina keturių pagrindinių filmo herojų – Amilios, Aniceto, Zigmo ir Pranės jausmų ir likimų drama. Filme tiesiogiai nekalbama apie pokario kovų, kolektyvizacijos, deportacijų, primityvios propagandos pasekmes, tačiau pasitelkiant ironišką pasakojimo stilių ir išblukusios fotografijos, nespalvoto kino stilizaciją rodoma nualinta, nugyventa erdvė, kurioje žmogus negali būti ir jausti, o tokiu būdu sukuriamas realistiškas pokario Lietuvos paveikslas. 1990-aisiais filmas buvo atrinktas į Tarptautinį San Remo kino festivalį ir apdovanotas Didžiuoju prizu.

Scenarijaus autorius: Rimantas Šavelis

Režisierius: Algimantas Puipa