N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Įtakingiausias Amerikos gangsteris
Lansky (2021)
Žanras: Biografinis, kriminalinis trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2021-07-02
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Nuo liepos 2 dienos kino teatruose filmas „Įtakingiausias Amerikos gangsteris“ – įtraukiantis ir abejingų nepaliksiantis pasakojimas apie vieną galingiausių praėjusio šimtmečio Amerikos gangsterių – Meyerį Lanskį, labiau žinomą, - „žydų krikštatėvio“ vardu. Amerikiečių kriminalinėje dramoje išvysime Holivudo žvaigždę Harvey Keitel, tobulai įsikūnijantį į mafijos legendos vaidmenį.

Meyerio Lansky – imperijos klestėjimo laikais visas kriminalinis pasaulis gerai pažinojo šį gangsterį. Azartiniai lošimai, narkotinės medžiagos, vagystės, pinigų plovimas, be gailesčio žudomi jo partneriai, sukurtas sindikatas kartu su Al Kapone, ryšiai su nusikalstamomis struktūromis ne tik JAV, bet ir Kuboje bei Europoje leido jam giliai įleisti šaknis juodojoje rinkoje ir tapti pagrindine nusikalstamo pasaulio figūra.

Šiandien M. Lansky (akt. Harvey Keitel), po ilgus metus trukusių teisėsaugos persekiojimų, garbaus amžiaus, intelektualus vyriškis, dienas leidžiantis saulėtame Majami Byče. Praėjo 50 metų nuo jo sukurtos kruvinų nusikaltimų imperijos pabaigos, tačiau FTB akylai stebi jo gyvenimą. Nors trūksta įrodymų, bet vis dar neatmetama galimybė, kad jo ryšiai su nusikalstamu pasauliu nenutrūkę ir jis vis dar laiko kažkur paslėpęs vogtus milžiniškus turtus.

Pažintis su M. Lansky sunkiai besiverčiančiam rašytojui Davidui (akt. Samas Worthingtonas) tikra aukso gysla. Jis pasiryžęs iki mažiausių smulkmenų išnagrinėti visą mafijos tėvo gyvenimą ir visiems papasakoti skandalingą gangsterio istoriją, išgirstą iš paties M. Lansky bei su trenksmu grįžti į literatūros pasaulį. Tačiau viskas pakrypsta kita vaga. FTB sužino, jog Davidas rašo biografinę knygą ir ima naudoti rašytoją kaip jauką, kuris padės išsiaiškinti kur paslėpti M. Lansky milijonai. Davidas Stounas tampa įkaitu tarp mafijos paslapčių, teisingumo ir savo paties tikslų bei priverstas žaisti ,,katės – pelės“ žaidimą, kurio visiškai nesitikėjo. “Išduok mane ir bus pasekmių“, – su ciniška gaidele mėgsta kartoti ponas Lanskis ir Davido nugara nubėga šiurpuliukai…

Kruvinos taisyklės, žiaurus mafijos pasaulis įtrauks žiūrovus ir supažindins su ryškia kriminalinio pasaulio legenda, kurios dar ilgai nepamiršite. Įtraukianti, stilinga, intelektuali kriminalinė drama visiems, išsiilgusiems gero filmo, kino teatruose nuo liepos 2 dienos.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Eytan Rockaway

Vaidina: Sam Worthington („Titanas“, „Pjūklo ketera“ ) Harvey Keitel („Airis, „Jaunystė“ ir kt.) Emory Cohen, Austin Stowell