N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
LRT kino premjera: Kurjeris
LRT premiere: The Courier (2021)
Žanras: Trileris, istorinis
Sukurta: JAV, Didžioji Britanija
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2021-05-26
Trukmė: 1h 52 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Neįtikėtina tikra istorija paremtame šaltojo karo laikų trileryje „Kurjeris“, „Oskaro“ nominantas Benedict‘as Cumberbatch‘as („Vaizduotės žaidimas“, „Šerlokas“) įkūnija paprastą britų verslininką, tapusį nepaprastu pasaulinio lygio šnipu.

Septintasis praėjusio amžiaus dešimtmetis. Dvi didžiosios pasaulio supervalstybės – JAV ir Sovietų Sąjunga – įsitraukę į ginklavimosi varžybas. Vieną dieną Didžiosios Britanijos žvalgybos agentūra MI6 gauna laišką iš už geležinės uždangos. Jį pasirašęs Olegas Penkovskis tvirtina žinąs nerimą keliančių naujienų apie galimą naują Šaltojo Karo etapą – branduolinę konfrontaciją.

Britų ir amerikiečių pareigūnai, išanalizavę visą jiems prieinamą informaciją nusprendžia, kad reaguoti būtina ir imasi veikti. Jų planas – drąsus ir netikėtas: į Maskvą MI6 ir CŽV nutaria pasiųsti žmogų, niekaip nesijusį su slaptosiomis tarnybomis ir turintį šansą neatkreipti KGB dėmesio. Šis žmogus – paprastas verslininkas Grevilis Vainas (aktorius Benedict‘as Cumberbatch‘as).

Kvapą gniaužiančią istoriją apie tai, kaip vienas paprastas žmogus padėjo išvengti trečiojo pasaulinio karo, pamatysite įtempto siužeto juostoje „Kurjeris“ jau nuo gegužės 28 d.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Dominic Cooke

Vaidina: Benedict Cumberbatch, Jessie Buckley, Merab Ninidze, Rachel Brosnahan