N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.
KP21: Nauja tvarka
KP21: New Order (2020)
Žanras: Drama
Sukurta: Meksika, Prancūzija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2021-04-30
Trukmė: 1h 28 min
Cenzas: N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.

Iš krano bėgantis žalias vanduo tampa griūties pranašu prabangiose vestuvėse, kai miestą staiga apima klasių kovos sukilimas, padėsiantis pagrindus žiauriam valstybės perversmui. Žiūrovas situaciją stebi geraširdės nuotakos, taip pat tarnų, palaikančių turtingą šeimą ir ją smerkiančių, akimis. Filmas paveikiai perteikia neveiksmingos politinės sistemos žlugimą ir jo vietoje iškylantį dar žiauresnį režimą. Ši įtempta, įspūdinga ir intelektualiai provokatyvi distopija apdovanota Venecijos kino festivalio „Sidabriniu liūtu“.

„Socialinės ir ekonominės situacijos Meksikoje įkvėptas Michelio Franco filmas tarsi veidrodis atspindi įvairiose pasaulio vietose per amžius atsikartojančius procesus ir pasėja abejonę, ar žymūs pokyčiai kovojant su nelygybe apskritai įmanomi. Ar galios svertai gali pasikeisti? Filmas kviečia aršiai, bet prasmingai diskusijai. Juo režisierius įspėja: „Jei nebus imtasi pilietinių priemonių mažinant atskirtį, o prieštaraujantys balsai bus nuolat tildomi, kils nevaldomas chaosas.“ (Aistė Račaitytė)

Kalba: ispanų

Subtitrai: lietuvių, anglų (tik FC Vingis)

Režisierius: Michel Franco

Aktoriai: Naián González Norvind, Diego Boneta, Mónica Del Carmen, Fernando Cuautle, Darío Yazbek, Roberto Medina, Patricia Bernal, Lisa Owen, Enrique Singer, Eligio Meléndez, Gustavo Sánchez Parra